Cel mai trist oraș din România. Puțină lume se aștepta, mulți vin aici în vacanță

Ioana Bucur 24.07.2022, 10:22
Cel mai trist oraș din România. Puțină lume se aștepta, mulți vin aici în vacanță

Când vine vorba despre fericirea oamenilor, țara noastră nu a ocupat niciodată un loc fruntaș în topurile europene sau mondiale. Un studiu recent realizat de Consiliul Tineretului din România a dezvăluit care este cel mai trist oraș din România. Puțini ar bănui asta, în condițiile în care este o destinație de vacanță destul de populară.

Țara noastră, pe locul 28 în lume

În 2022 a fost realizat topul celor mai fericite țări din lume, fiind analizat nivelul de satisfacție al oamenilor din 148 de state, în funcție de factori precum PIB per capita, sprijin social, libertate de decizie, generozitate și absența corupției.

Pe primul loc, pentru a cincea oară consecutiv, este Finlanda, urmată de Danemarca, Islanda, Elveția și Olanda.

În 2022, România a ajuns pe locul 28, urcând 20 de poziții în comparație cu clasamentul din 2019.

Potrivit Raportului Fericirii Mondiale, top 20 cele mai fericite țări sunt:

 1. Finlanda
 2. Danemarca
 3. Islanda
 4. Elveția
 5. Olanda
 6. Luxemburg
 7. Suedia
 8. Norvegia
 9. Israel
 10. Noua Zeelandă
 11. Austria
 12. Australia
 13. Irlanda
 14. Germania
 15. Canada
 16. SUA
 17. Marea Britanie
 18. Cehia
 19. Belgia
 20. Franța

Unul dintre realizatorii clasamentului a dezvăluit că, față de raportul precedent, s-a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește generozitatea oamenilor.

„Cea mai mare surpriză este că, la nivel global, s-a înregistrat o creștere semnificativă în ceea ce privește generozitatea oamenilor, în toate cele trei criterii după care este analizată”, a spus John Helliwell, unul dintre realizatorii Raportului Mondial al Fericirii, pentru CNN.

Cel mai trist oraș din România. Puțină lume se aștepta, mulți vin aici în vacanță

Cel mai trist oraș din România

Recent, la noi în țară a fost realizat un studiu care a vrut să descopere care este cel mai fericit, dar și cel mai trist oraș din România. Proiectul, numit „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, aparține Consiliului Tineretului din România și a fost publicat cu ocazia Zilei Tineretului.

Echipa a vrut să stabilească nivelul de bucurie de la noi din țară, folosind o scară de la 1 la 10. A fost creat un sondaj de opinie ce a analizat cât de fericiți sunt tinerii, ce grad de siguranță simt în orașul din care provin, dar și ce lucruri ar putea fi îmbunătățite.

Rezultatele au fost neașteptate. Cel mai trist oraș din România este, de fapt, una dintre cele mai populare destinații de vacanță în lunile de vară: Constanța.

La polul opus, cei mai fericiți oameni care locuiesc în România sunt cei din orașul Cluj-Napoca.

La studiu au participat 5.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, din Târgu Jiu, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare, Bacău și Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe