Cel mai tânăr pilot din lume a trecut la manșă la 7 ani. Provocarea care l-a convins să zboare în jurul lumii

Ioana Bucur 19.05.2022, 16:39
Cel mai tânăr pilot din lume a trecut la manșă la 7 ani. Provocarea care l-a convins să zboare în jurul lumii

Un puști de doar 16 ani, cu dublă cetățenie – britanică și belgiană – vrea să scrie istorie în aviața mondială. Cu doar douăsprezece luni în urmă, devenea cel mai tânăr pilot din lume, un moment la care visa din primii ani de viață. La șapte ani, când alți copii abia învață să țină un stilou în mână, Mack Rutherford prelua pentru întâia oară comenzile unui avion. Cum a ajuns să pornească acum într-un zbor în jurul lumii.

Mack Rutherford este cel mai tânăr pilot din lume

Mack Rutherford are 16 ani, are cetățenie britanică și belgiană și s-a născut într-o familie de oameni pentru care viața și fericirea se trăiesc cel mai frumos deasupra norilor. Dacă pentru cei mai mulți dintre noi, vârsta de șapte ani înseamnă prima zi de școală, pentru el, a fost momentul în care a preluat pentru întâia oară comenzile unei aeronave, avându-l alături pe tatăl său, pilot.

La 15 ani, adolescentul devenea cel mai tânăr pilot din lume. Acum, un an mai târziu, Mack este pe cale să scrie o pagină de istorie, dorindu-și să obțină un record mondial Guinness – cea mai tânără persoană care a zburat singură în jurul lumii -, deținut în prezent de compatriotul Travis Ludlow, care avea 18 ani când a efectuat o astfel de călătorie, anul trecut.

„Sper, cu această călătorie, să îi inspir pe tineri să-și urmeze visele”, a spus Rutherford, după ce a coborât din avionul său ultraușor cu două locuri, pe aeroportul Wilson.

Cel mai tânăr pilot din lume a trecut la manșă la 7 ani. Provocarea care l-a convins să zboare în jurul lumii

Sora lui, un exemplu

Miercuri, tânărul a aterizat în Nairobi, capitala Kenyei. Călătoria lui Rutherford a început în luna martie, în Sofia, Bulgaria, și îl va duce în încă patru țări din Africa și Oceanul Indian, înainte de a se îndrepta către Orientul Mijlociu, Asia și America de Nord și, în cele din urmă, se va întoarce în Europa.

Dar cum a ajuns să viseze la un record mondial și o călătorie în jurul lumii? Se pare că putem vorbi despre o formă de rivalitate, o provocare frumoasă între frați și surori. Ceea ce face Mack acum este să calce pe urmele surorii lui mai mari, Zara, care rămâne cea mai tânără femeie care a zburat în jurul lumii, stabilind recordul când avea 19 ani.

Periplul nu a fost lipsit de momente mai dificile. Tânărul pilot a povestit că vizibilitatea a fost o provocare în timp ce zbura prin deșertul Sahara, însă peisajul a fost spectaculos.

„Nu m-a dezamăgit, mi-au plăcut absolut priveliștile atât din jurul deșertului Sahara, cât și din Kenya”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...