Cel mai tânăr milionar din lume este românul Sebastian Dobrincu. A plecat în America după ce a fost data afară de la liceu la noi în țară

Raluca Juncu 15.07.2020, 16:48

În urma pasiunii sale pentru programare și software, Sebastian Dobrincu a ajuns să fie cel mai tânăr antreprenor atât din România, cât și din Silicon Valley, unul din „paradisurile”antreprenoriale din lume.

Cel mai tânăr român, în lumea giganților din Silicon Valley

Povestea lui Sebastian Dobrincu impresionează cu fiecare ocazie, deși a fost expusă de multe ori atât în presa din România, cât și în cea de peste hotare. Deși poate prea greu de crezut, la doar 21 de ani, Sebastian Dobrincu are deja ani în spate de experiență în IT, pe care și-a căpătat-o încă de la 10-12 ani, când făcea deja primii bani din programare.

La 15 ani lucra deja pentru un start-up german, în aceeași perioadă în care chiulea de la școală sau ajungea foarte târziu la ore, motiv pentru care a fost exmatriculat.

„Aveam 14-15 ani și nu știam ce să fac să par mai matur, arătam ca un puști. Am început să lucrez pentru ei, în clasa a 9-a sau a 10-a aveam un job full-time. Chiuleam de la ore sau la unele ajungeam mai târziu, ca să merg la birou, iar când trebuia să fiu la școală găseam scuze la muncă. Făceam mii de euro pe lună, eram uimit de câți bani pot să fac la vârsta mea. Atunci m-am gândit că pot să fac o carieră din asta”, declara Sebastian Dobrincu, într-un interviu acordat Forbes România.

Pasiunea și dedicarea sa din această industrie l-au făut să fie remarcat ulterior de Mark Zuckerberg și Tim Cook, CEO-ul Apple. Sebastian Dobrincu a dat însă lovitura la 17 ani, când a pus bazele Storyheap, o platformă care automatizează story-urile din social media, dedicată agențiilor de publicitate și brandurilor. Averea românului este estimată în prezent la două milioane de dolari.

„Sunt antreprenor, muzician și investitor în tehnologie. Și o persoană fericită. Am ajuns în America de la 17 ani, dintr-o țară mică, exmatriculat de la liceu și am ajuns în lumea giganților din Silicon Valley. Îmi era frică să am o voce puternică să nu deranjez. Devoram primul calculator, îmi plăcea să îl desfac, să îi scot șuruburi. Prima carte pe care am citit-o a fost una de programare, pe la 7 ani. Mi-am construit propriul meu joc de șah și am băgat un buton prin care îmi arăta cea mai bună mutare. Așa am devenit cel mai bun șahist din cercul de prieten”, a declarat recent Sebastian Dobrinu, într-o emisiune de la Digi 24.

Sursa foto: Facebook/ Sebastian Dobrincu 

Urmăriți Impact.ro și pe