Câți bani are, de fapt, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume. Averea lui a crescut în 2020

Diana Dumitrache 06.07.2020, 16:07
Câți bani are, de fapt, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume. Averea lui a crescut în 2020

Jeff Bezos, cea mai bogată persoană în viață, este acum mai înstărit decât a fost vreodată. Averea sa a atins un maxim istoric în ciuda pandemiei.

Câţi bani are, de fapt, cel mai bogat om al lumii

Averea fondatorului Amazon, antreprenorul american Jeff Bezos, a urcat la 171,6 miliarde de dolari. Astfel, a depăşit vârful de aproape 168 miliarde de dolari atins în toamna anului 2008, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Amazon s-au apreciat până la prețul record de 2.878,70 dolari, conferind companiei o capitalizare de 1.380 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii lui Bezos provine din participația de 11% deținută la retailerul Amazon.

Succes răsunător pentru AMAZON, în urma cumpărăturilor on-line, din timpul pandemiei

Bezos a adăugat 56,7 miliarde de dolari la averea sa doar în 2020. Asta în ciuda faptului că virusul Covid-19 a declanşat un dezastru economic pentru restul Americii. 49 de milioane de americani au depus solicitări pentru ajutor de șomaj în ultimele luni.

actiuni amazon, jeff bezon, cel mai bogat om
Acţiunile Amazon s-au apreciat până la prețul record de 2.878,70 dolari

Amazon, care s-a confruntat cu critici legate de siguranța și salariile angajaților, a anunțat că a acordat peste 500 de milioane de dolari ca un „bonus de mulțumire” lucrătorilor care au lucrat în prima linie pe toată durata lunii iunie.

De asemenea, Bezos s-a angajat să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. In plus, a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare.

Ca fondator și CEO al Amazon, Bezos a fost prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari. 

În ciuda capitalului de-a dreptul colosal, Bezos nu este deloc pasionat de mașini, el conducând un model extrem de comun de Honda Acord, din anul 2013, o mașină ieftină de oraș.

Cele mai mari creşteri ale averilor bogaţilor lumii

Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, și-a majorat averea netă cu aproape 26 miliarde de dolari, a doua mare creștere la nivelul indicelui. Şi Eric Yuan se poate considera norocos. Averea fondatorului popularei aplicații de videocall Zoom a crescut de aproape patru ori, până la 13,1 miliarde de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...