Donald Trump se va consulta cu o româncă în domeniul tehnologiei. Numirea a avut deja loc în echipa de la Casa Albă

Raluca Juncu 23.04.2020, 16:27
Donald Trump se va consulta cu o româncă în domeniul tehnologiei. Numirea a avut deja loc în echipa de la Casa Albă

Donald Trump, Președintele SUA, a anunțat numirea unor noi membri cheie care vor face parte din Consiliul Consultativ de la Casa Albă. Este vorba despre mai mulți specialiști din domeniile în care activează, printre care se numără și o româncă.

Cine este specialistul român cu care se va consulta Donald Trump

Daniela Rus, directorul laboratorului de robotică din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT) este specialistul român care va face parte din Consiliul Consultativ de la Casa Albă. Anunțul numirii a fost făcut în urmă cu trei zile, printr-un comunicat de presă. Daniela Rus, în vârstă de 57 de ani, va fi una din persoanele cheie cu care liderul de la Casa Albă se va consulta, pe probleme ce țin de știință și tehnologie (PCAST).

Daniela Rus,  specialistul român cu care se va consulta Donald Trump. Sursa foto: MIT News
Daniela Rus, specialistul român cu care se va consulta Donald Trump. Sursa foto: MIT News

„Sunt recunoscătoare că pot contribui prin perspectiva mea de om de știință, în cadrul acestui grup, într-un moment în care multe chestiuni care implică AI (n.red. Inteligența Artificială) și alte aspecte ale informaticii ridică întrebări științifice și politice esențiale pentru națiuni, dar și pentru întreaga lume”, a declarat Daniela Rus, directorul laboratorului de robotică din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), potrivit MIT News.

Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj Napoca şi este absolventă a Liceului Teoretic Nicoale Bălcescu, din Cluj. A emigrat în Statele Unite ale Americii în anii ’80. În 1993, la 30 de ani, devine doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University. Ea lucrează la MIT din 2003, iar din 2012 este director al Laboratorului pentru Ştiinţa Computerelor şi Inteligenţa Artificială, potrivit Mediafax.

„Nu pot să spun că mă gândeam că voi fi profesoară la MIT când eram la liceu, în România, dar aveam suficiente visuri, nu am ştiu care sunt realizabile, dar asta e o treaba foarte importantă, dacă ai visuri, ai idei, ai dorinţă să faci ceva, e foarte important. Citeam Jules Verne cu mare pasiune. Şi pot să spun că poveştile lui chiar mă inspiră şi astăzi. Eram foarte pasionată şi îmi aduc bine aminte de filmul Pierdut în Spaţiu şi de Star Trek”, declara româncă, în trecut, într=un interviu acordat la Pro TV.

Urmăriți Impact.ro și pe