Cel mai mare spital de oncologie din ţară rămâne fără apă caldă pentru o săptămână

Mihnea Tălău 23.05.2022, 11:44
Cel mai mare spital de oncologie din ţară rămâne fără apă caldă pentru o săptămână

În Bucureștiul condus de primarul general Nicușor Dan se taie când căldura, când apa calda, când amândouă. Institul Clinic Fundeni, cel mai mare institut oncologic din țară, rămâne fără apă caldă pentru cel puţin o săptămână.

 Institutul Clinic Fundeni și alte 115 blocuri rămân fără apă caldă pentru o săptămână

Așa a decis Compania Municipală Termoenergetica București S.A. care spune că de astăzi demarează lucrările de reparații la conductei primară cu diametrul de 600 mm și care are o vechime de aproape 40 de ani.

Evident că nu numai spitalul va rămâne fără apă caldă, zile bune, ci și locuitorii care locuiesc în perimetrul delimitat de Parcurile Plumbuita și Motodrom și Șoseaua Fundeni.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum pentru șapte puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 115 blocuri și spitalul Fundeni, va fi sistată până vineri, 27 mai 2022, ora 24.00.

„Încă din cursul dimineții de luni vor fi începute manevrele tehnice de golire a conductei, apoi vor urma intervențiile pentru reparații. După finalizarea tuturor lucrărilor, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsonului de conductă. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren.

Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, se arată în cpmunicatul Termoenergetica SA.

Peste 1.000 de blocuri din Bucuresti vor ramane fara apa calda

Întreruperi ale apei calde și în alte zone din Capitală

Trebuie spus că în Institutul Clinic Fundeni se internează anual peste 70.000 de persoane și sunt efectuate peste 300.000 de consultații și peste 3.000.000 analize.

Tot astăzi, în Capitală și în sectoarele 1 și 3 și alte blocuri au rămas fără apă caldă. Din mai multe motive. Fie pentru o remediere a avariei în rețea secundară pe circuitul de apă caldă de consum, fie pentru entenanță pentru schimbătoarele de căldură în punctul termic

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...