Cel mai mare secret păstrat în timpul vieții Elisabetei a II-a. Adevărul despre moartea suveranei, ce s-ar fi întâmplat în ultimele sale clipe

Anca Manolica 29.11.2022, 11:26
Cel mai mare secret păstrat în timpul vieții Elisabetei a II-a. Adevărul despre moartea suveranei, ce s-ar fi întâmplat în ultimele sale clipe

O întreagă națiune a fost în doliu la începutul acestui toamne, când Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie. Potrivit certificatului de deces, suverana a murit de bătrânețe, la vârsta de 96 de ani. Cu toate acestea, mulți continuă să se întrebe care a fost, de fapt, cauza morții, cu atât mai mult cu cât recent a ieșit la iveală un secret bine păstrat în timpul vieții. Ce s-ar fi întâmplat în ultima perioadă cu monarhul.

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a

După moartea suveranei, Palatul Buckingham a transmis că monarhul s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni de viață. Ulterior, a apărut și certificatul de deces care anunța cauza oficială a morții reginei Elisabeta a II-a: suverana a murit de bătrânețe, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, pe 8 septembrie, la ora locală 15:10, cu mai bine de trei ore înainte de a fi făcut anunțul.

Așadar, bătrânețea a fost singura cauză a decesului suveranei trecută pe hârtie, fără alți factori. Aceeași care a fost trecută și pe certificatul de deces al soțului suveranei, Prințul Philip, care a murit pe 9 aprilie 2021, la aproape 100 de ani. Acum, însă, la mai bine de 2 luni de la deces, ies la iveală noi detalii importante despre starea de sănătate a monarhului din ultima perioadă.

Un biograf regal a afirmat că suverana a murit din cauza unei „maladii” osoase

Regina Elisabeta s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni de viață, lipsind de la mai multe angajamente regale, inclusiv de la deschiderea oficială a Parlamentului, din cauza acestor probleme. Ultimul său act oficial a fost să o salute pe viitoarea prim-ministru Liz Truss, unii observându-i fragilitatea în fotografiile de la întâlnire.

Ultima apariție a Reginei Elisabeta
Ultima apariție a Reginei Elisabeta

O nouă carte despre viaţa regretatei suverane a Marii Britanii dezvăluie adevărata cauză a morţii sale. În biografia monarhului scrisă de Gyles Brandreth, Elizabeth: An Intimate Portrait, scriitorul susține că a auzit că Majestatea Sa se lupta cu o formă de cancer al măduvei osoase, numită mielom, și că a înfruntat cu curaj starea de sănătate în ultimele sale luni, informează „Insider”.

„Auzisem că regina avea o formă de mielom – cancer de măduvă osoasă – ceea ce ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele „probleme de mobilitate” despre care ni s-a spus adesea în ultimul an sau cam așa ceva din viața ei”, a scris acesta în carte.

Este important de menționat faptul că despre Gyles se spune că a fost un prieten apropiat al regretatului prinț Philip.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze vreuna dintre afirmațiile din carte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...