Certificatul de deces al Reginei Elisabeta. Ce scrie la cauza morții, acum e totul public

Ana Anitoiu 29.09.2022, 17:17

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost făcut public, dezvăluind cauza morții suveranei, care s-a stins la data de 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Care a fost cauza morții Reginei Elisabeta a II-a

După moartea suveranei, Palatul Buckingham a transmis că monarhul s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni de viață. Însă, până acum, nu se cunoștea cauza oficială a decesului ei. Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, pe 19 septembrie, alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George VI de la Castelul Windsor.

Conform certificatului de deces al Reginei Elisabeta a II-a, citat de tabloidul britanic Daily Mail, suverana a murit de bătrânețe, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoția, pe 8 septembrie, la ora locală 15:10, cu mai bine de trei ore înainte de a fi făcut anunțul.

Bătrânețea a fost singura cauză a decesului Reginei Elisabeta a II-a trecută pe certificat, fără alți factori. Aceeași cauză a morții a fost trecută și pe certificatul de deces al soțului suveranei, Prințul Philip, care a murit pe 9 aprilie 2021, la aproape 100 de ani.

Certificatul de deces al Reginei Elisabeta. Ce scrie la cauza mortii
Regina Elisabeta a II-a

Cine a fost lângă Regina Elisabeta a II-a când a murit, conform certificatului de deces

Ora decesului suveranei indică, potrivit Daily Mail, că doar Regele Charles al III-lea și sora lui, Prințesa Anne, au fost lângă mama lor, Regina Elisabeta a II-a, în momentul decesului ei. Prinții William, Andrew, Edwars și soția lui, Contesa Sophie de Wessex, se aflau încă pe drum spre Balmoral în acel moment.

Acești membri ai familiei regale au pornit spre Blamoral de la RAF Northolt, la ora 14:39, aterizând o oră mai târziu. Prințul Harry nu s-a aflat în același avion cu fratele său, William, prințul de Wales, din cauza unei presupuse dispute cu tatăl său, care i-ar fi spus că nu era potrivit ca el să sosească alături de soția sa, Meghan Markle. Astfel, fiul cel mic al Prințesei Diana a trebuit să călătorească singur, din Luton. La 16 minute după aterizarea lui, Palatul a făcut anunțul nefericit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...