Cel mai mare secret al lui Putin a ieșit la iveală. Cum acționează „delfinii-spioni”. Imaginile au fost făcute publice

Andra Daoud 28.04.2022, 19:01
Cel mai mare secret al lui Putin a ieșit la iveală. Cum acționează „delfinii-spioni”. Imaginile au fost făcute publice

La mai bine de două luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, Putin face o mișcare importantă în Marea Neagră. Presa internațională scrie că Rusia a adus delfini antrenați pentru război, chiar înainte de invadarea Ucrainei. Informațiile au fost făcute publice după ce au apărut imagini din satelit care sugerează acest lucru. „Delfinii-spioni” au fost plasați într-un loc strategic.

Rusia ar fi adus „delfini-spioni” în Marea Neagră

În timp ce atacurile armetei ruse în Ucraina continuă pe toate fronturile, Moscova ar fi adus în Marea Neagră „delfini-spioni”, pentru a-și asigura sediul naval. Informația a apărut după ce imaginile surprinse din satelit de Institutul Naval al SUA arată că delfinii au fost mutați lângă portul Sevastopul, din Crimeea, în perioada premergătoare invaziei ruse din Ucraina, potrivit dailymail.co.uk.

Delfinii militari ar fi folosiți de Rusia pentru a-și proteja flota de un eventual atac subacvatic. Potrivit aceleiași surse, delfinii sunt antrenați în Crimeea, iar baza unde se aflau a fost preluată de ruși odată cu anexarea regiunii, din 2014. Federația Rusă a început să antreneze delfini pe care i-a folosit în scop militar la Sevastopol, în urmă cu aproape 50 de ani.

Portul în care se află delfinii găzduiește flota rusă de la Marea Neagră, precum și câteva nave de război valoroase. Rachetele ucrainene nu au o rază de acțiune suficient de mare pentru a putea atinge țintele de la Sevastopol, dar Kievul ar putea trimite sabotori subacvatici să pătrundă în bază.

Cel mai mare secret al lui Putin a iesit la iveala. Cum actioneaza delfinii-spioni. Imaginile au fost facute publice
Locul unde s-ar afla delfinii-spioni ai Rusiei

„Delfinii-spioni” ar fi fost mutați cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei

Fotografiile apărute în spațiul public sugerează că Rusia a mutat delfinii la intrarea în Sevastopol la sfârșitul lunii februarie, cu câteva zile înainte de a invada Ucraina.

Și SUA au un program în care antrenează mamifere marine, cu sediul la San Diego. Acesta a fost înființat în anul 1959, după ce s-a dovedit că delfinii puteau transmite mesaje și identifica amenințările navale. A deține și antrena delfini în acest scop nu este însă o misiune ușoară. În 2013, cu puțin timp înainte ca Rusia să anexeze Crimeea, două treimi dintre delfinii militari ai Rusiei au lipsit de la bază, în scopuri reproductive.

Recent, o familie de delfini evacuată dintr-un acvariu din Harkov, devastat de război, a fost fotografiată înotând într-un refugiu din Odesa. Reprezentanții delfinariului din Harkov au mulțumit antrenorilor curajoși și dedicați, în timp ce adăpostul din Odesa a transmis că: „Au trecut deja de controlul veterinar, s-au adaptat la o casă nouă și au scăpat de stres”.

Urmăriți Impact.ro și pe