Cel mai mare acvariu cilindric din lume a explodat la Berlin. Peste 1000 de pești exotici au murit, sunt și persoane rănite

Ana Anitoiu 16.12.2022, 13:09
Cel mai mare acvariu cilindric din lume a explodat la Berlin. Peste 1000 de pești exotici au murit, sunt și persoane rănite

Cel mai mare acvariu cilindric din lume a explodat, vineri dimineață. Peste 1000 de pești exotici au murit și peste un milion de litri de apă s-au scurs în hotelul din Berlin în care acesta era amplasat și pe șosea. Sunt și persoane rănite.

Din ce cauză a explodat cel mai mare acvariu cilindric din lume

AquaDom din Berlin, Germania, era cel mai mare acvariu cilindric din lume, avea un lift încorporat și se afla în incinta hotelului Radisson Collection din complexul DomAquarée de pe Strada Karl-Liebknecht.

Pompierii au aflat despre incident datorită unei alarme automate de incendiu din hotel, la ora 5.43. Cilindrul AquaDom s-a spart și toată apa cu tot cu pești s-a revărsat în hotel, ieșind parțial pe strada Karl-Liebknecht.

Din cauza exploziei acvariului cilindric, jardinierele de flori ce se aflau în fața hotelului au ajuns pe partea opusă a străzii. Presiunea puternică a făcut ca ferestrele să se spargă, iar ușile să fie împinse afară.

Din primele informații, două persoane au fost rănite de cioburile de sticlă spartă. Conform presei din Germania, explodarea acvariului cilindric, ce fusese modernizat complet în vara anului 2020, a fost cauzată de o cedare materială. Se pate că nu a fost un atac deliberat.

Hotelul a fost evacuat

Din cauza pagubelor grave, persoanele care erau cazate în hotelul Radisson au fost rugate să evacueze clădirea, în jurul orei 8:20, conform unui purtător de cuvânt al pompierilor din Berlin. Un politician care era cazat acolo a confirmat că acesta a fost distrus în urma incidentului.

„În acest moment suntem închiși în cameră. Văd mulți polițiști. Poate ne vor lăsa să ieșim mai târziu. În acest moment nu pot face nimic. Totul este întunecat în hol. Dimineața devreme, în jurul orei 6, am auzit o explozie uriașă.

Nu am înțeles deloc ce s-a întâmplat. Mi-am sunat prietena și m-am dus în camera ei. De acolo am văzut acvariul și toate distrugerile. Totul este inundat de apă”, a spus muzicianul Iva Yudinski, care era cazat la hotel.

Complexul de clădiri numit DomAquaree găzduiea marele acvariu Sea Life, hotelul Radisson Collection și așa-numitul AquaDom, cu 1500 de pești tropicali din peste 100 de specii diferite. Plimbarea cu liftul din sticlă, ce îi purta pe vizitatori printr-un recif de corali artificial, dura aproximativ 10 minute. Intrarea se făcea pe baza unui bilet în valoare de 19 euro pentru acvariul Sea Life Aquarium, aflat alături.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...