Cel mai îngust oraș din lume are doar 30 de metri lățime. Cum a fost construit

Stan Filon 03.01.2023, 13:57
Cel mai îngust oraș din lume are doar 30 de metri lățime. Cum a fost construit

Cel mai îngust oraș din lume are doar 30 de metri lățime! Acesta se află în China și foarte mulți oameni cred că ar fi, de fapt, un platou de filmare. Orășelul a fost ridicat pe malurile abrupte ale râului Nanxi, care traversează un defileu în provincia Yunan din sud-estul țării.

Cel mai îngust oraș din lume are doar 30 de metri lățime

Cel mai îngust oraș din lume se numește Yanjin și are doar 30 de metri lățime în cel mai îngust punct și 300 de metri în cel mai lat punct. Clădirile aflate chiar pe malul râului sunt construite pe piloni înalți, care să le protejeze în perioada inundațiilor, când nivelul apelor crește mult.

Orașul chinezesc are și infrastructură rutieră. Mai exact, deține câte o șosea pe fiecare parte a râului, iar locuitorii au surprinzător de puține poduri la dispoziție pentru a traversa de pe un mal pe celălalt.

Popularitatea orașului Yanjin a explodat odată cu apariția filmărilor din dronă

Yanjin a fost colonizat timp de mai bine de o sută de ani, iar acum locuitorii nu mai iau în calcul să părăsească așezarea, în ciuda faptului că posibilitățile de dezvoltare economică sunt foarte limitate, din cauza infrastructurii dificile.

Orașul a devenit foarte popular odată cu apariția dronelor. Filmări realizate din astfel de drone s-au voralizat pe internet, iar orașul a devenit foarte popular. Orașul este situat în comitatul Yanjin din provincia Yunan, iar zona a fost locuită în timpurile vechi de poporul Bo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...