Care sunt cele mai înguste străzi din Europa. Strada Sforii din Brașov este pe locul al treilea

Nicu Stan 23.08.2021, 00:03

Care sunt cele mai înguste străzi din Europa. Strada Sforii din Brașov este pe locul al treilea, iar primele cel mai înguste străzi din lume sunt localizate în Germania și Anglia. Ce lățime au cele mai înguste străzi din lume, vedeți în articolul de mai jos.

Care sunt cele mai înguste 3 străzi din lume. Una dintre ele este situată în Brașov

Cea de-a treia stradă cea mai îngustă din lume se regăsește în orașul Brasov. Orașul istoric Brașov este chiar impresionant, fiind localizat în zona centrală muntoasă a României. De asemenea, Brașovul a fost construit de Cavalerii Teutoni și germanii aduși de Regele Ungariei pentru a proteja rutele de comerț, vrând să protejeze astfel economia locală.

În afară de arhitectura spectaculoasă care a fost lăsată moștenire Brașovului, orașul ascunde și alte comori, cum ar fi una dintre cele mai înguste străzi din Europa și din lume, respectiv strada Sforii.

Ce mai ingusta strada din lume este situata in Germania
Ce mai ingusta strada din lume este situata in Germania

De ce a fost construită strada Sforii

Inițial, strada Sforii a fost construită ca o cale de acces pentru pompierii din oraș, între Poarta Șchei și Strada Cerbului, fiind atestată documentar în secolul XVII, chiar dacă ar fi fost construită cu 200 de ani mai devreme, respectiv în secolul al XV-lea.

De asemenea, având în vedere faptul că strada este situată în apropiere de Piața Sfatului și Biserica Neagră, un alt monument gotic important, îngusta strada Sforii a ajuns în zilele noastre o atracție de interes pentru turiștii care ajung în Brașov.

Câți metri lungime are strada Sforii

Astfel, strada Sforii are o lungime de 80 de metri, iar lățimea ei variază de la 111 la 135 de centimetri. În acest fel, strada Sforii este a treia cea mai îngustă stradă din Europa, după Spreuerhofstraße din Reutlingen, Germania, recunoscută de Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai îngustă stradă de pe Pământ și Strada Parlamentului din Exeter, Anglia.

De asemenea, în cel mai îngust punct al străzii Sforii, vizitatorii pot atinge ambele ziduri de pe fiecare parte.

Strada Sforii, redeschisă publicului în 2018

În plus, în luna septembrie 2018, strada Sforii a fost redeschisă publicului larg după o perioadă de renovare în care au fost realizate picturi murale pe zidurile străzii.

În plus, tot atunci a fost dezvăluită și o statuie care înfățișează o femeie învăluită în sfoară care indică spre Strada Sforii dinspre Strada Cerbului.

Statuia a fost vandalizată

Din nefericire, la scurt timp după redeschiderea punctului de atracție turistică, statuia a fost vandalizată, iar în prezent îi lipsește exact brațul care indică spre Strada Sforii.

Urmăriți Impact.ro și pe