Multe dintre preparatele pe bază de carne, dar nu numai, se pot îmbunătății dacă adăugăm mujdei de usturoi. Acesta este un tip de sos preferat de mulți români, care îl folosesc pentru preparate tradiționale. Usturoiul crește în mai multe părți ale lumii și este unul dintre ingredientele populare la gătit datorită savorii sale și gustului delicios. Puțini știu însă cum să prepare cel mai bun mujdei de usturoi, astfel încât să aibă puțin calorii. Sunt câțiva pași simpli pentru a-l pregăti rapid.
Puțini știu că usturoiul este un ingredient care datează încă din istoria antică, egiptenii, babilonienii, grecii, romanii și chinezii folosindu-l ca aliment, condiment și medicament pentru proprietățile sale terapeutice. Toate acestea reies în urma compușilor de sulf, care se formează atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat. Pentru că usturoiul pisat este grozav de aromat, acesta se potrivește de minune cu preparatele tradiționale românești. Iată care este secretul ca să pregătești cel mai bun mujdei de usturoi, astfel încât să nu îți afecteze silueta.
Deși este unul dintre cele mai simple sosuri, mujdeiul de usturoi necesită parcurgerea unor pași clari. Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit care este secretul pe care îl folosește de fiecare dată când pregătește un mujdei de usturoi. Specialistul pune în blender cățeii de usturoi, adaugă puțin ulei și apă minerală și obține un sos minunat.
La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestec câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.
Dincolo de savoarea sa extraordinară, usturoiul vine la pachet cu mirosul pe care unii nu îl agreează. Există însă soluții naturale care elimină gustul și mirosul de usturoi și te scutesc de neplăceri. Dacă spălatul pe dinți nu este suficient, află că poți consuma trei alimente naturale care te scapă de halenă.
Pătrunjelul – Această plantă aromatică este extrem de eficientă pentru că ține sub control nivelul de bacterii din gură și elimină halena. Poți mesteca un fir de pătrunjel timp de 5 minute și astfel vei scăpa de mirosul de usturoi.
Lapte – Alimentul are proprietatea de a reduce concentrarea compușilor volatili din usturoi din nas și gură.
Boabe de cafea – Mestecă două-trei boabe de cafea prăjită și vei descoperi cât de repede scapi de mirosul de usturoi.