Cei din OMS, nemulţumiţi de ritmul lent al vaccinării. „Se prelungeşte pandemia”

Stan Filon 01.04.2021, 15:06
Cei din OMS, nemulţumiţi de ritmul lent al vaccinării. „Se prelungeşte pandemia”

Șefii din Organizația Mondială a Sănătății sunt șocați de ritmul foarte lent cu care se desfășoară vaccinarea în Europa, mai ales acum, când ne confruntăm cu ”cea mai îngrijorătoare situaţie epidemică după mai multe luni”. Aceștia vin cu acuzații grave și spun că din acest motiv se prelungește pandemia.

Cei din OMS, foarte nemulţumiţi de ritmul lent al vaccinării

Directorul OMS trage un semnal de și critică ”ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia”. În același timp, oficialul spune că numărul de noi cazuri din Europa a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, transmite Agerpres.

”Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

OMS critica ritmul lent al vaccinarilor
OMS critica ritmul lent al vaccinarilor

Oficialii spun că pandemia se prelungește

”Ca să fiu înţeles: trebuie să accelerăm procesul (de vaccinare), întărind producţia, reducând obstacolele în administrarea de vaccinuri şi utilizând chiar şi ultima doză pe care o avem în stoc. În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ce am putut observa după mai multe luni”, a afirmat el.

În zona Europa a OMS, care include în jur de 50 de ţări, printre care Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală, numărul de noi decese cauzate de COVID-19 a depăşit 24.000, săptămâna trecută. Oficialul spune că Europa se îndreaptă cu pași repezi spre înfiorătorul prag total de un milion de decese, potrivit organizaţiei.

numărul de noi infectări este unul foarte mare în Europa. Dacă în urmă cu cinci săptămâni acesta se situa sub un milion de cazuri pe săptămână, în prezent a depășit 1,6 milioane de cazuri nou depistate de coronavirus, atrage atenția OMS.

Ultimele cifre arată că în România au fost depistate în ultimele 24 de ore 6.115 de noi cazuri de Covid-19, după efectuarea a 41.982 de teste. Numărul îmbolnăvirilor la nivelul României a ajuns la 958.918. Până acum au decedat în țara noastră 23.674 de la debutul pandemiei, 136 doar în ultimele 24 de ore. În plus, la ATI se află un număr de 1.434 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...