Cea mai „toxică” excursie din România. Agențiile de turism sunt somate să nu o mai vândă

Ioana Bucur 24.05.2022, 12:40
Cea mai „toxică” excursie din România. Agențiile de turism sunt somate să nu o mai vândă

Odată cu încălzirea vremii și pe măsură ce vara se apropie, se dă startul concediilor pentru români. În condițiile în care cererea pentru pachete de vacanță crește de la o zi la alta, la fel ca și oferta, a fost lansat un apel către agențiile de turism de la noi din țară. Li se cere să nu mai vândă ceea ce este considerată ca fiind cea mai „toxică” excursie: „O crimă pentru mediu, o păcăleală pentru turist”.

Oamenii și agențiile de turism sunt rugați să renunțe la cea mai toxică excursie din România

În cursa pentru a obine profituri cât mai mari de pe urma vânzării pachetelor de vacanță, agențiile de turism nu mai țin cont de consecințele nedorite pe care un număr mare de turiști l-ar putea avea asupra celor mai frumoase locuri din țară.

Recent, un apel a fost lansat către agențiile de la noi din țară, fiind rugate să nu mai ofere clienților un anumit produs ce a fost numit cea mai toxică excursie din România.

Semnalul de alarmă a fost tras în timpul unei întâlniri organizate la Sulina. Reprezentanții Asociației Delta Dunării au cerut eliminarea excursiilor de o zi în Deltă, cu plecare din București sau Ploiești, numindu-le periculoase pentru rezervația Biosferei Deltei Dunării.

Cea mai „toxică” excursie din România. Agențiile de turism sunt somate să nu o mai vândă

„O crimă pentru mediu”, „o păcăleală” pentru turist

Acest tip de excursii, spun reprezentanții asociaiei, nu sunt doar „o crimă pentru mediu”, ci și „o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 de kilometri în autocar, apoi alţi kilometri în barcă, gonind cu barca, în viteză pe canale”.

„Vă rugăm să nu mai vindeţi turiştilor cel mai toxic produs turistic pentru Rezervaţia Biosferei: excursie de o zi în Delta Dunării cu plecare din Bucureşti sau Ploieşti. Aceste excursii sunt o crimă pentru mediu, dar şi o păcăleală pentru turistul care crede că va vedea toată Delta după o goană de 300 de kilometri în autocar, apoi alţi kilometri în barcă, gonind cu barca, în viteză pe canale”, spun cei din Asociaţia Delta Dunării.

Aceștia au descris și efectele dezastruoase asupra faunei și florei din Deltă cauzate de un turism „în viteză”. De asemenea, spun reprezentanţii asociaţiei, sunt şanse mari ca turistul să nu se mai întoarcă niciodată în Rezervaţie, „pentru că ceea ce vede prin plasticul bărcii îi va lăsa un gust amar”.

Delta Dunării este declarată patrimoniu UNESCO și ar trebui vizitată în tihnă, pe îndelete, cu bărci descoperite, cu viteză mică, în caiac, ascultând ciripitul păsărilor, admirând frumuseţea canalelor şi a florei, faunei care ne înconjoară: „Avem o singură Deltă în ţara noastră şi împreună trebuie să învăţăm să protejăm această minune a naturii”, au încheiat aceştia.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...