Minivacanța de Paște 2022. Cât costă un sejur pe litoral sau în Delta Dunării

Iancu Andreea 23.03.2022, 15:38
Minivacanța de Paște 2022. Cât costă un sejur pe litoral sau în Delta Dunării

Românii se pregătesc, la fel ca în fiecare an, pentru minivacanța de Paște 2022. Și pentru că sărbătoarea creștină și catolică deopotrivă cade în luna aprilie, spre final, mulți sunt deja cu gândul la mare. Pentru că se apropie de luna mai, cu toții se gândesc la un sejur pe litoral sau chiar în Delta Dunării. Turiștii pot găsi și anul acesta numeroase oferte de cazare pentru această scurtă vacanță.

Cât costă un sejur la mare sau în Delta Dunării pentru minivacanța de Paște 2022

În perioada 22 – 25 aprilie, românii se pregătesc pentru minivacanța de Paște. Hotelierii sunt și ei pregătiți cu numeroase oferte de sezon, astfel încât să atragă cât mai mulți turiști. Zona de litoral și Delta Dunării sunt printre cele mai căutate destinații și în acest an, astfel că reprezentanții unităților de cazare s-au întrecut în pachete pentru turiști, mai cu seamă că momentul sezonului turistic la malul mării, de 1 mai, este la numai o aruncătură de băț, după Paște.

Unele dintre cele mai dorite destinații de vacanță de pe litoral este, ca în fiecare an, stațiunea Mamaia. Aici se regăsesc și cele mai multe oferte de petrecere a zilelor libere de Paște. Masa de Înviere reprezintă una dintre solicitările turiștilor care aleg să petreacă în mod tradițional sărbătoarea Paștelui. Potrivit adevarul.ro, prețurile pornesc de la 295 lei/noapte pentru o cameră dublă cu mic dejun inclus, pentru minimum trei nopţi de cazare în perioada Paştilor, la Hotel Pirates.

Oferte pentru cazare pe litoralul românesc

Cei care visează la o oază de relaxare și o experiență de lux pot opta pentru Arena Regia Mamaia Nord, unde o cameră dublă deluxe se regăsește la preţul de 486 euro/sejur 3 nopţi, pentru 2 persoane. Turiștii vor beneficia în pachetul inclus de mic dejun, dejun tradiţional în ziua de Paşte, un acces la Aqua Arena de 3 ore/zi/persoană (piscina interioară, saune și sală fitness), internet şi parcare în limita locurilor disponibile.  De asemenea, există oferte avantajoase și în apartamentele din Mamaia Nord, unde prețurile pleacă de la 75 euro/noapte pentru maximum patru persoane.

Cei care preferă sudul litoralului, prețurile pornesc de la 184 de euro/noapte, pentru minimum trei nopți, turiștii beneficiând de cazare cu demipensiune (mic dejun şi cină), primire cu cozonac şi ouă roşii după slujba de Înviere, prânz festiv de Paşte cu produse tradiţionale, welcome drink, pachet de răcoritoare şi degustare de vinuri locale.  Ofertele pentru minivacanța de Paște 2022 se regăsesc și în cadrul Hotelului Afrodita din Venus, care închiriază camera dublă standard cu 780 lei/sejur trei nopţi, pentru două persoane şi include cazare, mic dejun, prânz de Paşte şi foc de tabără, program artistic şi proiecţie de desene animate.

Cât costă un sejur pentru minivacanța de Paște 2022
Cât costă un sejur pentru minivacanța de Paște 2022

Oferte de sejururi pentru Paște 2022 în Delta Dunării. Cât de sigură este destinația în contextul războiului din Ucraina

Delta Dunării este un loc de vis, pe care merită să îl vizitezi măcar o dată în viață. Acest colț de Rai se regăsește pe lista dorințelor turiștilor care preferă să petreacă Paștele în natură. La finalul lunii aprilie tabloul conturat este unul de poveste, rezervația reînviând după iarnă.

Chiar dacă zona se află în proximitatea graniței cu Ucraina, autoritățile ne dau asigurări că lucrurile se desfășoară normal. Reprezentanţii Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării susțin că turiştii şi-au făcut deja rezervări pentru Paşte.

„Până acum, nu s-au speriat nici turiştii, şi nici păsările. Gradul de rezervare a pensiunilor în perioada Sărbătorilor Pascale este de la 20% până la 80%, aşa că putem spune că per total Delta este rezervată în proporţie de 60%. Nu putem spune că există o zonă preferată, fiindcă turiştii vin ca de obicei şi la Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Dunavăţu, dar şi în zona continentală, Jurilovca, Sarichioi”, spun cei din AMDTDD.

Prețurile pentru minivacanța de Paște din Delta Dunării încep de la 290 de lei/noapte/persoană, la Hotelul Delta din Sulina, cei care aleg să petreacă trei nopți urmând să plătească 870 de lei/persoană. Pachetul include masa festivă cu preparate tradiţionale de Paşte, preparate tradiţionale pescăreşti, vinul casei, bere, băuturi spirtoase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...