Cea mai scumpă vacanță cumpărată de români în 2021. ”S-a ajuns la suma asta pentru că au vrut cazări extraordinare”

Cristian Cojocaru 04.09.2021, 17:49
Cea mai scumpă vacanță cumpărată de români în 2021. ”S-a ajuns la suma asta pentru că au vrut cazări extraordinare”

Chiar dacă salariile din România sunt printre cele mai mici din Europa, asta nu înseamnă că unii români nu își permit vacanțe de lux. Află care a fost cea mai scumpă vacanță cumpărată de români în 2021.

Suma plătită de români pentru cea mai scumpă vacanță

Zona de lux în ceea ce reprezintă vacanțele au cunoscut o creștere în acest an. Potrivit Nordis Travel, în 2021 au vântul pachete turistice în valoare de 2,5 milioane de euro. Destinațiile preferate de către români sunt Riviera franceză, Italia, Turcia, Grecia dar și România. Astfel, românii au plătit pentru o vacanță de lux cu 7 nopți de cazare, o medie la 2.000 de euro de persoană.

Chiar dacă pare greu de crezut, ccea mai scumpă vacanță achiziționată a fost în valoare de 75.000 de euro. Aceasta a constat într-un circuit Franța – Italia, pe traseul Riviera franceză –  Florența.

„S-a ajuns la această sumă pentru că turiștii au dorit cazări în locuri extraordinare, care să fie în sine o experiență”, a declarat Anca Drugan, CEO al agenției de turism.

Mijloacele de transport au reprezentat una dintre extravaganțele românilor. Asfel, un zbor privat cu un jet cu aterizare pe aeroportul Dalaman din Turcia și un transfer cu elicopterul către resortul D Maris Bay se numără printre luxul unor concetățeni. În momentul returului, transferul către aeroport a fost efectuat cu un speedboat, urmat de o călătorie cu o limuzină.

”Am consemnat și un record de 4 zboruri private jet într-o singură zi, pentru persoane care au avut la dispoziție o zi întreagă o aeronavă și echipajul acesteia, astfel încât să rezolve toate cele necesare zburând între patru țări în mai puțin de 12 ore”, a adăugat Anca Drugan.

scumpă vacanță români
Riviera franceza a fost printre destinatiile preferate de romani in acest an

Destinațiile turistice din România te pot face să scoți mii de euro din buzunar

Este cunoscut faptul că, deși ne aflăm la noi în țară, destinațiile turistice din România pot fi mai scumpe ca în multe alte locuri de peste hotare. Astfel, un weekend în Delta Dunării pentru două persoane a ajuns la incredibilul preț de 6.8000 de euro. Cei doi au fost transportați la resortul de 5 stele cu elicopterul.

Pachetul a inclus și micul dejun dar și excursii în Pădurea Letea și pescuit. O cină pe barcă a fost cireașa de pe tort în cazul weekend-ului celor doi. Pentru cei care au ales litoralul românesc acest lucru i-a determinat să plătească până la 500 de euro pe o cameră. Se pare că cea mai scumpă noapte de cazare de pe litoralul nostru a costat în luna august 1.200 de euro. Pachetul a inclus mic dejun și jacuzzi în apartamentul hotelului de 5 stele.

Dacă altădată românii preferau să își rezerve din timp locurile, în acest an aceștia au preferat rezervările last minute. Turiștii au ales destinațiile în funcție de restricțiile aplicate, de cele mai multe ori fiind alese destinațiile aflate pe lista verde. Dintre destinațiile preferate de către români putem enumera Grecia, Italia, Spania și Franța.

Urmăriți Impact.ro și pe