Cea mai profitabilă afacere în 2021. Se fac chiar şi rate fără dobândă, e cu adevărat tristă situaţia

Ioana Bucur 16.11.2021, 23:32
Cea mai profitabilă afacere în 2021. Se fac chiar şi rate fără dobândă, e cu adevărat tristă situaţia

Dramele cu care se confruntă zeci de mii de familii din România au creat cea mai profitabilă afacere în 2021. Antreprenorii au ajuns chiar să ofere pachete de servicii cu posibilitatea plății cu rate fără dobândă.

Pandemia a născut cea mai profitabilă afacere în 2021

În condițiile în care, în 2020, România a avut cea mai mare creștere anuală a numărului de decese din ultimele trei decenii, investițiile în sectorul pompelor funebre au crescut semnificativ, iar numărul firmelor de profil a explodat.

„Anul acesta, business-ul de profil va trece de 500 de milioane de lei, pe fondul creşterii numărului persoanelor decedate şi urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de pompe funebre.

Potrivit datelor financiare, comunicate de companii la Ministerul Finanţelor, profitul business-ului de pompe funebre a crescut cu mai mult de o treime în pandemie, de la 54,7 milioane de lei în 2019, la 86,8 milioane de lei în 2020. În 2021, analiza Frames estimează un profit de 100 de milioane de lei, de peste 30 de ori mai mare decât în urmă cu 10 ani”, se menţionează într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

În 2020, numărul angajaților din domeniul serviciilor funerare a crescut la peste 2.360 în 2020, faţă de 2.326 în 2019 şi 1.032 în 2010.

Potrivit sursei, firmele de profil au în prezent inclusiv oferte de plată în rate.

„Vorbim de un business care s-a extins semnificativ în ultimii ani şi care a ajuns să acopere tot spectrul de servicii funerare. Îmbălsămarea, coşciugul, casa mortuară, locul de veci sunt principalele repere.

Există adevărate lanţuri economice care exploatează eficient întregul proces operaţional. Atunci când cineva moare la spital sau acasă, cu siguranţă apare reprezentantul unei firme care îşi oferă serviciile. Există inclusiv sisteme de creditare, cu plata în rate fără dobândă”, se menţionează în analiză.

Cea mai profitabilă afacere în 2021

România a înregistrat, în 2020, un număr record de decese, de 297.345, cu cea mai mare creştere anuală, de 13,4%, a numărului de persoane decedate din 1990 şi până în prezent, conform Frames.

Numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces în București s-a dublat

Situața dramatică a fost dezvăluită de Raluca Turcan, la începutul lunii noiembrie. Pe pagina sa de Facebook, ministrul a anunțat că, doar în Capitală, numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces s-a dublat în comparație cu mediile din anii trecuți.

„Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii judeţene indică o creştere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces.

Este o realitate foarte tristă, dar se cuvine ca ea să fie cunoscută – numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor faţă de cele primite în anii trecuţi”, a transmis Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...