Numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces s-au dublat în București. Raluca Turcan, apel pentru Casa de Pensii

Ioana Bucur 04.11.2021, 17:51
Numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces s-au dublat în București. Raluca Turcan, apel pentru Casa de Pensii

Efectele dramatice ale valului patru al pandemiei se văd și în cifrele raportate de casele de pensii. Raluca Turcan dezvăluie că numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces s-au dublat în București. Ministrul a făcut un apel către directorii acestor instituții.

Raluca Turcan anunță dublarea numărului solicitărilor pentru ajutoarele de deces în București

Pandemia de Covid-19, văzută altfel. Potrivit celor mai recente centralizări făcute la nivelul caselor de pensii județene, se conturează o realitate înfiorătoare: numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces a explodat în ultima perioadă.

Situața dramatică a fost dezvăluită de Raluca Turcan. Pe pagina sa de Facebook, ministrul a anunțat că, doar în Capitală, acest număr s-a dublat în comparație cu mediile din anii trecuți.

„Cu regret trebuie să spun că ultimele centralizări făcute la nivelul caselor de pensii judeţene indică o creştere semnificativă a numărului solicitărilor pentru plata ajutoarelor de deces.

Este o realitate foarte tristă, dar se cuvine ca ea să fie cunoscută – numai la nivelul Capitalei vorbim de o dublare a solicitărilor faţă de cele primite în anii trecuţi”, a transmis Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a transmis că au fost asigurate caselor de pensii şi sumele necesare pentru a onora toate cererile, fără întârzieri. În plus, Raluca Turcan a făcut și un apel către directorii acestor instituții, să susțină campania de informare cu privire la vaccinarea anti-Covid-19 a cetățenilor, în special a vârstnicilor, cei mai vulnerabili în fața virusului.

„Totodată, am adresat rugămintea directorilor caselor de pensii să comunice, la rândul lor, în fiecare ocazie, că vaccinarea este cea mai importantă soluţie la îndemâna vârstnicilor pentru a reduce riscul de infectare şi riscul de a face o forma gravă a bolii.

Persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în faţa virusului şi reiau, cu acest prilej, apelul la adresa vârstnicilor, de a recurge cu încredere la soluţia vaccinării, care asigură un nivel suplimentar de protecţie în faţa Covid-19.”, transmite ministrul.

Numărul solicitărilor pentru ajutoarele de deces s-au dublat în București. Raluca Turcan, apel pentru Casa de Pensii
Raluca Turcan

„Dispare o generație de bunici”

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre valul uriaș de decese în rândul pacienților infectați cu Covid-19. Majoritatea morților, spune medicul, ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.

„E o dramă incredibilă. Dispare o generație de bunici, de vârstnici, de seniori, din cauză că rată de vaccinare e mult prea redusă la această grupa de vârstă.

Obiectivul acum e să reducem numărul de cazuri noi, de spitalizări și de decese, dar și să prevenim impactul noilor valuri de îmbolnăvire. Dacă nu creștem rată de vaccinare situația nu se va schimbă.

Din cei care mor, peste 91% sunt nevaccinați. În ATI, procentul pacienților nevaccinați e de peste 90%”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți Impact.ro și pe