Cea mai mare greşeală pe care o faci când speli vasele. Cele mai multe românce procedează aşa, din păcate

Iancu Andreea 03.12.2021, 08:58
Cea mai mare greşeală pe care o faci când speli vasele. Cele mai multe românce procedează aşa, din păcate

Spălatul vaselor nu este doar un obicei neplăcut pentru unele dintre gospodine, ci și unul periculos pentru sănătate, atunci când nu sunt respectate anumite reguli. Pentru că nu toată lumea se bucură de prezența unei mașini de spălat vase în bucătărie, este important de știut că trebuie să ții cont de un sfat simplu, dar extrem de util în orice gospodărie. Multe dintre gospodine ajung să facă cea mai mare greșeală când vine vorba despre spălatul vaselor, iar aceasta poate pune sănătatea în pericol. Iată de ce trebuie să te ferești mereu.

Ce greșeală faci de fiecare dată când speli vasele

În special în perioadele aglomerate ale anului, precum cea a sărbătorilor de iarnă, se strâng o mulțime de vase în chiuvetă. Gospodinele, care fac pregătiri intense pentru sărbători ajung să nu mai facă față cu numărul de vase și astfel pot să facă unele greșeli. Cea mai mare greșeală pe care o faci când speli vasele se referă la buretele pe care îl folosești. Acesta este, într-adevăr, cel mai bun aliat însă nu este cazul să îl păstrezi prea mult timp.

Bureții de vase pot deveni un loc preferat al bacteriilor (E. coli şi salmonella fiind printre cele mai periculoase). Specialiștii din Sănătate recomandă să înlocuiești buretele de vase cu o cârpă simplă, precum cele vechi folosite de bunica. Aceasta trebuie să fie uscată bine după fiecare utilizare și spălată frecvent. Totuși, dacă vrei să rămâi la burete, ai grijă ca acesta să fie schimbat zilnic cu unul nou.

Care este cea mai mare greșeală când speli vasele
Buretele de vase poate deveni un inamic pentru sănătatea ta

Reguli simple de urmat atunci când cureți vasele

Dincolo de importanța pe care o are buretele curat, pe care l-ai schimbat frecvent, este esențial să speli vasele într-o chiuvetă curată. Deși nu te-ai fi așteptat vasul de toaletă poate fi uneori mai lipsit de bacterii în comparație cu o chiuvetă de bucătărie. Ea adăposteşte de 100.000 de ori mai multe bacterii, conform unei analize realizate de National Health Service. De aceea, este important să speli des chiuveta. Poți folosi un amestec de oţet şi bicarbonat de sodiu.

Și în cazul mașinii de spălat vase, care reprezintă o recomandare clară în zilele noastre, poți aplica această metodă. Trecând de avantajele precum consumul redus de apă, economisirea timpului petrecut spălând vasele și igienizarea lor la temperaturi adecvate, de peste 50 de grade Celsius, este importantă păstrarea curățeniei în mașina de vase. Poți porni, din când în când, ciclul de spălare fără vase în interior, astfel încât cuva mașinii să fie igienizată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...