Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în detergentul de vase. Efecte uimitoare

Diana Radu 11.04.2020, 13:07
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în detergentul de vase. Efecte uimitoare

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuinări în gospodărie. De exemplu, în bucătărie nu este util doar la gătit, ci poate fi folosit împreună cu detergentul de vase la îndepărtarea grăsimilor de pe acestea. În plus, bicarbonatul de sodiu îți va face cuptorul să strălucească din nou.

Ce efecte are bicarbonatul de sodiu folosit împreună cu detergentul de vase

Cea mai dificilă sarcină din bucutărie este probabil cea a spălării vaselor, mai ales a celor pline de grăsime care au fost uitate în chiuvetă peste noapte. Însă, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu spălarea vaselor nu va mai fi o corvoadă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri din acest ingredient și puțin detergent în apa cu care speli vasele, iar grăsimea de pe tigăi și farfurii va dispărea ca prin minune. De asemenea, poți presăra de seara puțin praf de bicarbonat de sodiu peste vase, astfel încât acesta să acționeze deja până a doua zi.

bicarbonat de sodiu, detergent de vase
Ce efecte are bicarbonatul de sodiu folosit împreună cu detergentul de vase

Bicarbonatul de sodiu are aceleași efecte uimitoare și asupra cuptorului cu microunde, care se murdărește de grăsime imediat. Pentru a elimina petele de grăsime din cuptor vei avea nevoie de un burete umed și de o lingură de picarbonat de sodiu pe care o vei presăra treptat și vei freca cu buretele suprafețele dorite. Petele vor dispărea imediat, la fel și mirosurile neplăcute.

De asemenea, poți curăța inclusiv tacâmurile din argint cu bicarbonat de sodiu. În acest sens, va trebui să prepari o pastă formată din trei măsururi de bicarbonat de sodiu și o măsură de apă, apoi le clătești bine.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Bicarbonatul este utilizat în special la gătit, dar proprietățile lui l-au făcut de-a lungul timpului util în mai multe activități casnice, în special în curățenie.

 
Urmăriți Impact.ro și pe