Cea mai letală creatură de pe Pâmânt ucide 725.000 de oameni în fiecare an. Ne-am obișnuit deja cu ea

Cea mai letală creatură de pe Pâmânt ucide 725.000 de oameni în fiecare an. Ne-am obișnuit deja cu ea

Cea mai letală creatură de pe Pâmânt ucide 725.000 de oameni în fiecare an. Are dimensiuni mici, este peste tot și ne-am obișnuit deja cu ea.

Care este cea mai letală creatură de pe Pâmânt

Deși mulți oameni ar da titlul de ”cea mai letală creatură de pe Pâmânt” tigrilor, leilor sau rechinilor, de exemplu, adevărul este cu totul altul.

De fapt, cea mai letală creatură de pe Pâmânt nici măcar nu are o înfățișare fioroasă. Cu toate că este de mici dimensiuni, ucide ucide 725.000 de oameni în fiecare an.

Ceea ce o face să fie ”cea mai letală creatură de pe Pâmânt” este capacitatea ei de a transmite boli terifiante, dar și rezistența pe care o are, în diferite medii.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cea mai letală creatură de pe Pâmânt este țânțarul. Există peste 3.000 de specii de țânțari pe planetă, potrivit oamenilor de știință.

Țânțarii se reproduc extrem de repede. Femelele pot lăsa câte 50 sau 500 de ouă chiar și în picături de apă.

„Unul dintre motivele pentru care tânțarii sunt atât de periculoși este faptul că se adaptează rapid la diferite medii”, a declarat Burns Blackwell, președintele Terminix-Triad.

Țânțarul este „cea mai letală creatură de pe Pâmânt” deoarece poate transmite, prin înțepătură, boli precum: malaria, encefalita, febra Dengue și febra galbenă.

Femelele-ţânţar sunt cele care înţeapă oamenii și animalele. Acestea au nevoie de proteinele din sânge. Acestea le sunt necesare pentru maturizare și pentru depunerea ouălor. În schimb, masculii se hrănesc doar cu nectarul florilor.

Ţânţarii pot detecta dioxidul de carbon şi de la 50 de metri distanţă de victime. Aceștia zboară cu 300 – 600 de bătăi pe secundă ale aripilor.

Cea mai letală creatură de pe Pâmânt ucide 725.000 de oameni în fiecare an. Ne-am obișnuit deja cu ea

Cine continuă clasamentul, după cea mai letală creatură de pe Pâmânt

În România, au fost identificate peste 50 de specii de țânțari. Și la noi în țară, țânțarii pot transmite malaria – o boală ce, conform statisticilor, ucide peste 600.000 de oameni, an de an, în toată lumea. Un singut ţânţar anofel poate infecta cu malarie peste 100 de oameni.

Chiar dacă sunt în topul clasamentului celor mai letale creaturi din lume, țânțarii nu sunt singurii responsabili de pierderea a sute de mii de vieți, an de an.

Clasamentul, după cea mai letală creatură de pe Pâmânt, este continuat de alte specii ce omoară foarte mulți oameni.

Surprinzător sau nu, cea de-a doua cea mai letală creatură de pe Pământ este chiar omul. Conform statisticilor, aproximativ 475.000 de oameni ajung să moară, în fiecare an, din cauza altor persoane.

În clasamentul celor mai letale creaturi de pe Pământ, după țânțari și oameni, urmează: șerpii, câinii și hipopotamii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI