Soluția uimitoare cu bicarbonat de sodiu anti-țânțari. Metoda e simplă, iar efectele sunt extraordinare

Elena Avramescu 19.08.2020, 10:53
Soluția uimitoare cu bicarbonat de sodiu anti-țânțari. Metoda e simplă, iar efectele sunt extraordinare

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că bicarbonatul de sodiu este o adevărata minune, bun de folosit atât în bucătărie, cât și pentru tratamente corporale sau prin casă, la curățenie. Însă știai că reprezintă și o soluție împotriva țânțarilor? Astfel că cei „terorizați” de țânțari îl pot folosi fără griji.

Soluția uimitoare cu bicarbonat de sodiu anti-țânțari

În acest sens vă propunem un remediu pentru a scăpa de mâncărimea produsă de ciupiturile ţânţarilor, deoarece reușește să neutralizeze pH-ul pielii.

Ingrediente:

  • O lingurita de bicarbonat de sodiu
  • Un pahar de apă
  • O bucată de bumbac

Se începe prin a turna bicarbonatul de sodiu într-un pahar cu apă, după care se amestecă bine până când se dizolvă bicarbonatul. Imediat după se curăță mușcătura de țânțari cu apă și săpun pentru a preveni infectarea acesteia. Se înmoaie bumbacul în apă cu bicarbonat de sodiu şi se aplică pe muşcătura ţânţarilor. Se lasă să acţioneze timp de aproximativ 10 minute, iar asta este tot. De reținut că nu trebuie clătită zona cu apă.  Este un truc extrem de rapid și simplu, fără a mai folosi chimicale pe piele.

Soluția uimitoare cu bicarbonat de sodiu anti-țânțari
Bicarbonat de sodiu este un remediu naturist anti-țânțari

Bicarbonatul de sodiu, recomandat pentru spălarea feței

Într-o sticlă de maxim 500 ml se dizolvă 25 de grame de bicarbonat de sodiu, deci cam o jumătate de plic. Se ține sticla la rece și se folosește amestecul obținut în fiecare dimineață și seară, pentru a se curăța tenul în profunzime. Se pune din acest amestec pe o dischetă demachiantă și se curăță tenul cu el.

Este un tratament extrem de bun care începe să dea rezultate rapid. La scurt timp, după tenul va fi mult mai luminos, iar punctele negre o să dispară. În plus, dacă ai pete pe ten, treptat o să dispară și acelea. Astfel, cu aproape niciun cost o să aveți un ten curat și sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...