Cea mai frumoasă casă din Banat. Concurență aprigă pentru câștigarea titlului

Diana Timișoreanu 19.11.2021, 11:51

Că bănățenii sunt făloși peste poate este de notorietate. Așa că nu e de mirare că, atunci când vine vorba să fie desemnată cea mai cea dintr-o categorie, concurența este acerbă. Se întâmplă și în cadrul unui concurs lansat de Muzeul Banatului pentru descoperirea “celei mai frumoase case din Banat”.

Cea mai frumoasă casă din Banat

Regulamentul este simplu: cei care știau o casă care li se părea demnă de titlu o fotografiau. Pozele au fost trimise pe adresa muzeului până în 10 noiembrie și, mai apoi, după criterii bine stabilite, au fost selecționate 12 dintre ele pentru marea finală.

Ele au fost postate pe pagina de Facebook a Muzeului Banatului, urmând ca cea care adună cele mai multe voturi de la internauți să fie desemnată câștigătoare. Premiile, în valoare totală de 10.000 lei, constau în cărți și obiecte de artă. Finalistele, 12 la număr, vor avea și ocazia să reprezinte câte o pagină din calendarul Muzeului Național al Banatului 2022.

Cea mai frumoasa casa din Banat
Cea mai frumoasa casa din Banat

Toate casele prezentate sunt deosebite. Unele rustice, altele cu eleganța specifică secolului trecut, în Timișoara. Unele frumos renovate, altele cu un farmec ușor fanat. Iar voturile au început să vină, în funcție de preferințele celui care îl acorda. Doar că până și într-un astfel de concurs, unde miza materială nu e mare iar frumusețea constă mai degrabă în scoaterea la iveală a unor bijuterii arhitectonice, s-a înregistrat o posibilă fraudă.

Numărul de voturi pentru una din cele 12 case a crescut peste noapte cu 700 de aprecieri venite de la simpatizanți din Evarchia, Țara Minunilor și Atlantida. Juriul a hotărât descalificarea fotografiei. Adaugăm fotografia de pe locul 13 și vă solicităm în continuare ajutorul în departajare, au precizat organizatorii.

În total, au fost trimise 129 de fotografii, dintre care au fost selectate 12 iar vineri cea care adună cele mai multe voturi va primi titlul mult râvnit de „cea mai frumoasă casă din Banat”.

Urmăriți Impact.ro și pe