Doliu în lumea muzicii populare. Un artist celebru din Banat a murit în urma infecției cu noul coronavirus

Ana Anitoiu 02.10.2021, 23:24
Doliu în lumea muzicii populare. Un artist celebru din Banat a murit în urma infecției cu noul coronavirus

Este doliu în lumea muzicii populare. Un artist celebru din Banat a murit, sâmbătă seara, în urma infecției cu noul coronavirus, la vârsta de 74 de ani.

Artistul era internat în spital de câteva zile

Interpretul de muzică populară Petrică Moise a murit la câteva zile după ce a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Artistul nu era vaccinat împotriva coronavirusului. Medicii au încercat să-i salveze viața, dar starea lui a degenerat.

Petrică Moise, născut la 19 iunie 1947 în satul Chisoda în judeţul Timiş, lângă Timişoara, se numără printre cei mai îndrăgiți cântăreți și compozitori bănățeni de muzică populară. El este interpretul imnului neoficial al Banatului, ”Iorgovan, frumoasă floare”.

Doliu în lumea muzicii populare. Un artist celebru din Banat a murit in urma infectiei cu noul coronavirus
Petrica Moise

Elena Merișoreanu, bolnavă de Covid-19

Coronavirusul a afectat mai mulți artiști, printre care și pe Elena Merișoreanu, care a fost internată de curând în spital, după ce presupusa ei răceală s-a dovedit a fi Covid-19. Interpreta a spus că se simte bine, nu are febră și nu a avut nevoie de mască de oxigen, deși i-au fost afectați plămânii în proporție de 7 – 8%.

”Stau să treacă cele 14 zile, să termin tratamentul că mai am ceva la plămâni, sunt puțin afectați. Zilele astea au spus că o să-mi dea drumul acasă.

Am stat mult cu răceala, ca tâmpita acasă, și am venit destul de târziu. 7% – 8% am fost plămânii afectați, de la tuse, de la răceala aia cum credeam eu, dar era COVID, de fapt. M-a luat cu transpirații…

Eu, care sunt o fire care nu zac în pat, cum mă ridicam, cum mă lua oboseala și voiam să dorm. A doua zi, cum am ajuns la spital, m-am simțit mai bine. Acum mi-a ieșit bine saturația, medicii or să-mi dea drumul curând.”, a spus Elena Merișoreanu, potrivit fanatik.ro.

Sâmbătă, 2 octombrie, au fost comunicate 12.590 de cazuri noi de persoane infectate cu Sars–CoV–2 , dintre care 177 pacienți reinfectați, care au fost testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile de la prima infectare.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat sâmbătă, 2 octombrie, încă 184 de decese în rândul pacienților cu Covid-19. Tot sâmbătă, peste 10.000 de oameni, ba chiar 20.000 după unele estimări au protestat în Capitală față de certificatul verde, noile restricții și Guvernul Cîțu. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la pandemia de coronavirus, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...