Cea mai bună reţetă de ardei copţi la borcan. Aşa te bucuri de ei toată iarna

Badea Violeta, Coteț Alexandru 07.09.2021, 14:23
Cea mai bună reţetă de ardei copţi la borcan. Aşa te bucuri de ei toată iarna

Vara a trecut, așa că toate gospodinele încep să pregătească provizii pentru sosirea sezonului rece. Venim noi cu o idee care, sigur, îți va fi pe plac: rețeta de ardei copți la borcan. Iată care sunt pașii pentru a prepara acest deliciu de care te vei bucura din plin la iarnă.

Reţetă de ardei copţi la borcan

În acest material îți prezentăm o rețetă foarte gustoasă de ardei copți la borcan, exact ca cei din cămara bunicii. Aceștia merg de minune alături de o friptură de pui  sau porc, ori alături de gustările rapide de care te vei bucura la iarnă. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Ardeii copți pot fi folositi si la diverse salate
Ardeii copți pot fi folositi si la diverse salate

Ingrediente

  • patru kg de ardei capia
  • oțet alimentar 9% – 30 – 40 de ml la fiecare borcan
  • o linguriță rasă de sare pentru fiecare borcan
  • o linguriță de zahăr tos pentru fiecare borcan
  • o lingură de ulei vegetal pentru fiecare borcan

Mod de preparare

Pentru început, ardeii capia se coc și se curăță de coajă. Așadar, pentru a începe acest procedeu ai nevoie de un grătar cu jar sau o plită pusă pe grătar. De asemenea, legumele se pot coace și la cuptorul de la aragaz. După ce s-au copt, ardeii se curăță de coajă.

Iată și un secret pentru a curăța ușor ardeii copți. Tot ceea ce trebuie să faci este să-i introduci pe toți într-o pungă ermetică și să presari deasupra lor sare grunjoasă. Apoi, punga se închide bine și se lasă câteva minute. În tot acest timp, condensul va acționa asupra lor și se vor curăța foarte ușor.

Ulterior, ardeii copți se împăturesc și se introduc în borcane. Într-o oală se adaugă oțet, zahăr și sare. Aceasta se pune pe foc și se lasă până începe să fiarbă sau până se topește zahărul și sarea. Compoziția obținută se toarnă deasupra aredeilor copți și se agită ușor borcanele, fiindcă lichidul trebuie să pătrundă printre legume. Apoi se adaugă puțin ulei vegetal, se pun capacele și se strâng foarte bine.

Atenție! Borcanele trebuie sterilizate. Iată cum facem acest lucru. Se ia o oală cu cel puțin cinci cm mai înaltă decât borcanele, apoi se așează un prosop pe fundul acesteia și se așează borcanele. Se toarnă apă și se acoperă cu un prosop borcanele. Ulterior, oala se pune la foc mic și se lasă până începe să fiarbă. După ce apa a ajuns în punctul de fierbele, recipientul se mai lasă încă cinci minute pe foc.

În final, borcanele se scor și se așează în prosoape. Se lasă să se răcească de la sine. Apoi se pot consuma după două săptămâni. Rețeta nu conține conservanți și este recomandat a se consuma înainte de 1 an. Spor la treabă și poftă bună!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...