Cea mai bună poziție de dormit în cuplu. Cum trebuie să stai lângă partener

Beatrice Dumitru 06.06.2023, 19:49
Cea mai bună poziție de dormit în cuplu. Cum trebuie să stai lângă partener

Diverse studii au arătat că a dormi cu un partener are numeroase beneficii pentru relație și pentru bunăstarea noastră, deoarece ne permite să fim într-o dispoziție mai bună, să ne odihnim mai bine, să întărim legătura cu persoana iubită și să reducem stresul. Dar felul în care dormi poate transmite exact ceea ce simți. Iată cum trebuie să stai lângă partener.

Cum trebuie să dormi ângă partener

Știai că poziția pe care o adopți atunci când dormi cu partenerul spune multe despre relația de cuplu? Îmbrățișați, poziția lingură, pe spate sau despărțiți, fiecare dintre aceste poziții are o semnificație în relațiile amoroase. De ce după o ceartă nerezolvată, de obicei, dormim cu spatele la partener sau, dimpotrivă, după un moment plin de afecțiune și romantism dormim strâns îmbrățișați?

Astfel, limbajul trupului din timpul somnului poate fi un aspect realist, de luat în calcul, care îți spune exact prin ce moment trece relația de cuplu, armonia care există și cât de bine sau de rău trăim cu acea persoană.

Cea mai bună poziție de dormit în cuplu. Cum trebuie să stai lângă partener
Poziții de dormit cu partenerul.

Care sunt pozițiile bune pentru a dormi cu partenerul și ce semnifică acestea

Partenerii dorm față în față, îmbrățișați

Potrivit experților în limbajul corpului și comunicarea non-verbală, adoptarea acestei poziții cu persoana iubită relevă existența unei mari iubiri, afecțiune și angajament între cei doi. Este un indiciu clar că relația se află într-un moment excelent, în care există o nevoie puternică de contact fizic și se bucură de o viață sexuală plină și satisfăcătoare. Persoana care își caută refugiu în brațele partenerului manifestă o mare afecțiune față de ea, iar cel care își îmbrățișează partenerul dezvăluie o mare dorință de protecție.

Poziția linguriță

Este poziția preferată de cuplurile romantice. Cel care doarme în interior se numește lingura mică, iar cel din exterior lingura mare. Această poziție arată o relație armonioasă și presărată cu momente pasionale. Lingura mare este partenerul dominant, în timp ce lingura mică se bucură de sentimentul de a fi protejat. Poziția linguriță oferă un nivel ridicat de confort atît emoțional, cât și fizic, fiind o pozițe vulnerabilă din punct de vedere sexual.

Partenera doarme cu capul pe pieptul partenerului

Dormitul cu fața în sus indica încredere și siguranță. Când partenerul este întins pe saltea, pe spate și îți ține capul în brațe transmite: Am puterea de a te proteja. Dacă partenera doarme cu capul pe pieptul partenerului înseamnă că vrea ca deciziile să fie luate de amandoi.

Fiecare cu spațiul lui, dar cu picioarele împletite

Arată o relație de cuplu în care există dragoste, dar care necesită mai multă atenție. Acesta este, potrivit experților, sensul ca fiecare să doarmă bucurându-se de spațiul în pat, dar ținându-și picioarele împletite. Există o combinație de pasiune și diferențe care încă nu au fost rezolvate în cuplu, din cauza unui moment de stres, probleme de muncă sau rutine și monotonie în relație.

Partenerii dorm spate în spate

Această poziție evidențiează dorința de separare. Dacă, de obicei, nu dormi așa, poziția asta ar trebui să fie un semnal de alarmă că ceva nu merge bine între voi. Poate fi vorba de stresul de la locul de muncă sau un secret ascuns. Însă unele persoane preferă să doarmă în părți opuse ale patului, pur și simplu dorm mai bine dacă nu se ating în timpul somnului și astfel ziua pot interacționa mai mult. Totuși este recomandat să vă rezervați 15 minute seara sau dimineața pentru a vă îmbrațișa și a sta apropiați în pat.

Pe spate și complet separat

A dormi pe spate și complet separat este o poziție care poate sugera că ceva nu merge bine în relație, de fapt, aceasta este poziția adoptată de obicei de cuplurile care tocmai au avut o ceartă în care nu au reușit să ajungă la un intelegere. Este evidentă nevoia de a menține o distanță mare față de corpul partenerului și, în plus, faptul de a dormi cu corpurile situate în direcții opuse poate însemna dorința de a avea mai multă libertate sau de a obține o independență totală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...