Cea mai bună mască cu bicarbonat de sodiu care te scapă de acnee. Aplică această soluție pe piele și vei observa rezultate uimitoare

Diana Radu 05.07.2020, 13:43
Cea mai bună mască cu bicarbonat de sodiu care te scapă de acnee. Aplică această soluție pe piele și vei observa rezultate uimitoare

Bicarbonatul de sodiu a căpătat din ce în ce mai multă popularitate printre produsele de îngrijire datorită proprietăților sale uimitoare. Acest ingredient are capacitatea de a te scăpa de acnee, dacă este aplicat sub formă de mască de 2-3 ori pe săptămână.

Mască de față cu bicarbonat de sodiu și fulgi de ovăz care te scapă de acnee

Această mască cu bicarbonat de sodiu este foarte eficientă pentru combaterea acneei. În plus, este un produs natural care nu conține parfum sau alcool pentru a usca tenul. De asemena, se prepară în cinci minute, însă este recomanadat să o pregătiți de fiecare dată înainte să o aplicați. Rezultatele vor începe să se vadă după cel târziu o lună de folosire constantă, adică de 2-3 ori pe săptămână.

Mod de preparare:

  • Râșniți fulgii de ovăz cât să obțineți o pulbere mai mult sau mai puțin fină;
  • Amestecați două linguri din pulberea de mai sus cu o lingură de bicarbonat de sodiu și 3-5 linguri de apă;
  • Amestecați până obțineți o pastă compactă.
bicarbonat de sodiu, masca de fata, acnee
Mască de față cu bicarbonat de sodiu și fulgi de ovăz care te scapă de acnee

Masca obținută de aplică pe față uniformcu mâna sau cu ajutorul unei pensule fără a atinge zona ochilor. Apoi se lasă să acționeze pe ten între 10-15 minute până când se usucă complet și începe să strângă pielea. După ce timpul a expirat se înlătură cu apă din abundență. Iar pentru ca ritualul să fie complet puteți folosi și o cremă de zi ușoară pentru ten acneeic, de preferabil și cu SPF.

Mască de față de față cu bicarbonat de sodiu și miere

O alternativă a fulgilor de ovăz este mierea, care are aceeleași efecte uimitoare asupra acneei.Pentru a prepara singuri acasă masca cu bicarbonat de sodiu și miere va trebui să urmați trei pași simpli. Pasul 1: amestecul se prepară într-un bol cu o lingură de bicarbonat şi o lingură de miere de albine. Apoi, se amestecă bine până când obțineți o pastă omogenă.

Pasul 2: Masca se aplică pe fața curată și uscată fără a te apropia de zonele senzibile, precum ochii și buzele. Pentru a-și face efectul trebui să stai cel puțin 10 minute cu masca.

Pasul 3: După ce au trecut cele 10 minute se înlătura masca cu apă caldă și apoi se aplică o cremă hidratantă de zi, de prefebail cu protecție solară.