Ce vor să facă autorităţile în legătură cu cel de-al patrulea val al pandemiei. Raluca Turcan și Lucian Bode au spus clar

Badea Violeta 12.07.2021, 14:38

Autoritățile se pregătesc pentru cel de-al patrulea val al pandemiei! Raluca Turcan și Lucian Bode se gândesc la un plan pentru o eventuală creștere a numărului de cazuri de infectare cu noua variantă de virus Delta începând cu luna septembrie. Ce vor să facă autorităţile în legătură cu cel de-al patrulea val al pandemiei veți afla din materialul următor.

Ce vor să facă autorităţile în legătură cu cel de-al patrulea val al pandemiei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, legată de cel de-al patrulea val al pandemiei. Autoritățile se tem de o eventuală creștere a numărului de cazuri de infectare cu noua variantă a virusului Delta, care face deja ravagii în alte țări.

Raluca Turcan a publicat o postare pe o rețea de socializare în care îi roagă pe români să rămână precauți, mai ales că noua variantă de virus reușește să se răspândească cu o viteză uriașă. Oficialii se gândesc deja la un plan de acțiune pentru luna septembrie.

„Traversăm vremuri de vădită instabilitate sanitară. Criza prin care tocmai trecem și care este departe de a se fi încheiat, pare a fi alimentată de un nou pericol reprezentat de noua variantă de virus Delta, care se răspândește cu viteză uriașă. Este important ca, încă de pe acum, să lucrăm la planuri de acțiune pentru luna septembrie, când concediile se vor fi încheiat si copiii se pregătesc de școală.”, a scris Ministrul Muncii.

Raluca Turcan si Lucian Bode 1
Raluca Turcan si Lucian Bode 

Raluca Turcan și Lucian Bode au spus clar

Raluca Turcan și Lucian Bode s-au întâlnit la Sibiu și au vorbit despre felul în care vor acționa autoritățile în cazul în care va fi nevoie de intervenția acestora. De asemenea, ministrul Muncii îi sfătuiește pe români să se vaccineze, astfel încât rata de infectare să nu crească în luna septembrie.

„Având în vedere direcția în care evoluează lucrurile, am discutat astăzi, la Sibiu, cu domnul ministru Lucian Bode despre necesitatea de a rămâne nu doar precauți, ci și mobilizați, pentru a acționa prompt în cazul în care va fi nevoie de intervenția autorităților.

Credem că este foarte important să încercăm să reducem șansele producerii unui astfel de eveniment nedorit având deja în față experiența unui an foarte greu. Sunt date suficiente care ne confirmă că trebuie să fim exemplar și foarte temeinic pregătiți pentru 1 septembrie”, a scris Raluca Turcan pe contul său oficial de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...