Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, la un pas de eliberare. Ce a anunțat avocata familiei Melencu

Diana Radu 03.01.2020, 14:38
Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, la un pas de eliberare. Ce a anunțat avocata familiei Melencu

În lipsa unor probe concrete care să ateste că Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu, monstrul de la Caracal ar putea fi eliberat din închisoare. Ce spune avocatul familiei Melencu despre această situație în care a ajuns ancheta?

Vești șocante despre cazul Caracal! Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare

Caracal, Gheorghe Dincă, eliberare
Vești șocante despre cazul Caracal! Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare

La constatarea faptului că Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat chiar luna aceasta din închisoare, avocatul familiei Melencu a reacționat dur și totodată și-a exprimat și îngrijorarea cu privire la stadiul anchetei de la Caracal. Potrivit legii, dacă în șase luni nu se găsesc probe care să ateste vinovăția suspectului, acesta este eliberat.

”Mi se pare că această anchetă se lovește de un zid. Acest Dincă ar putea fi eliberat pe 26 ianuarie, ceea ce ar putea să fie o catastrofă din mai multe puncte de vedere. Nu văd nicio noutate, vad multe speculații care nu ne ajută să tragem o concluzie perfectă. Este prima declarație din 26 iulie, în care nu recunoaște, în 28 iulie i se arată poze cu fete și recunoaște, dar fetele nu puteau fi recunoscute, apoi sunt memoriile lui dincă din arest pe 28 august, apoi urmează declarațiile lui Dincă în prezența profilerului”, a declarat avocata familiei Melencu pentru a3.ro. 

De asemenea, avocata familiei Melencu se întreabă cum oamenii legii nu au reușit să-l identifice rapid pe Gheorghe Dincă, atunci când Alexandra a sunat la 112, în condițiile în care Dincă a efectuat potrivit ultimelor informații două apeluri la 112. Principalul suspect în Cazul Caracal a sunat la 112 în anul 2016 și în 2018, de pe două numere de telefon diferite. Motivul pentru care acesta ar fi efectuat apelurile a fost pentru că Fane, complicele său nu se simțea bine. Important de precizat ar fi faptul că în fiecare dintre cele două situații, ambulanța s-a deplasat acasă la Gheorghe Dincă. Așadar, datele personale ale lui Dincă existau în sistem, iar cu toate acestea în ziua cu pricina acesta nu a putut fi găsit.

În acest context, sunt semne mari de întrebare cum autoritățile din România nu au știut să-l identifice rapid sau să localizeze casa lui, deși a sunat pe numărul unic de urgență, iar datele lui personale existau în sistem.

”Cazul Caracal dezgroabă niște lipsuri care sunt în România. Unul dintre ele este 112. Știu că aceste date ar fi trebuit să existe. (…) Este inadmisibil în cazul Caracal cum au vorbit unele persoane la 112 și felul cum s-au comportat față de fetița aceia care a murit, cerșindu-și practic viața. Și acum să nu avem parte de date. Cred că și în cadrul sistemului 112 trebuie să existe personal foarte bine instruit. Nu putem să punem pe orice să preia aceste apeluri, de multe ori disperate”, a declarat Costin Georgescu, fost director SRI.

Urmăriți Impact.ro și pe