Cum faci cele mai pufoase găluşte pentru supă. Ingredientul secret de care puţine gospodine ştiu

Iancu Andreea 04.06.2021, 11:14
Cum faci cele mai pufoase găluşte pentru supă. Ingredientul secret de care puţine gospodine ştiu

Supa cu găluște este una dintre preferatele tuturor, însă multe gospodine întâmpină dificultăți la preparare. Dacă supa este una dintre cele mai simple rețete, cei care au încercat să pregătească găluște știu că acestea fie ies uneori mult prea tari sau compoziția nu rămâne unită. Pentru cele mai pufoase găluște pentru supă este nevoie să apelezi la ingredientul secret, pe care unele gospodine l-au descoperit. Acestea vor ieși perfecte de fiecare dată.

Cum faci găluște pufoase pentru supă. Care este ingredientul secret folosit de gospodine

Dacă și ție ți s-a întâmplat să prepari găluște pentru supă să nu îți iasă atât de pufoase precum ți-ai dorit sau, mai rău, compoziția să se fărâmițeze, atunci ai nevoie să începi să folosești ingredientul secret, pe care multe dintre gospodine îl cunosc. Chiar dacă rețeta pentru găluște este una destul de simplă, anumite trucuri te pot ajuta să obții forma și textura dorite de tine pentru a-ți bucura familia sau invitații data viitoare când prepari o supă.

Secretul pentru ca găluștele să iasă pufoase constă în adăugarea unui vârf de cuțit de praf de copt în amestecul de ou și griș. Acestea vor căpăta exact textura dorită în timpul fierberii. De asemenea, poți adăuga apă minerală sau bicarbonat de sodiu, în funcție de preferințe, toate aceste variante fiind utile. Pe de altă parte, este nevoie să lași compoziția de găluște să se odihnească pentru aproximativ 10 minute, după preparare și abia ulterior să o adaugi în oala cu apă fiartă. Pentru a evita să se fărâmițeze, poți să fierbi găluștele într-o oală separată și apoi să le transferi în supă. Astfel, ele se vor forma perfect și nu vor îngroșa supa cu firimiturile desprinse.

Rețetă pentru supă cu găluște

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pasare cu piele și os
  • 4-5 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 bucăți păstârnac
  • 1 bucată de rădăcină de țelină (aprox. 100 g)
  • 2 cepe medii
  • piper boabe, sare
  • 2 ouă
  • 140 g griș
  • un praf de sare
  • 1 vârf de cuțit de praf de copt

Mod de preparare:

Începe prin a spăla puiul și a-l tranșa pentru ca apoi să îl pui într-o oală mare cu apă și sare. În timp ce carnea se fierbe, asigură-te că elimini spuma de la suprafață. Între timp, taie legumele în bucăți mari și adaugă-le peste pui, lăsând totul la foc mic să se prepare. Adaugă sare și piper în funcție de preferințe și cât timp se prepară supa asigură-te că te apuci de compoziția pentru găluște.

Amestecă ouăle, sarea și grisul, împreună cu praful de copt și lasă compoziția la odihnit. Separat, pune pe foc o oală cu apă la fiert, astfel încât să prepari găluștele. Formează-le cu o lingură. După ce puiul s-a fiert, scoate-l din oală și adaugă găluștele fierte peste supă. Lasă totul să fiarbă încă puțin și adaugă la final pătrunjel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...