Ce trebuie să faci cu cuptorul pentru ca puiul să iasă delicios. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc

Badea Violeta 26.10.2022, 08:41
Ce trebuie să faci cu cuptorul pentru ca puiul să iasă delicios. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc

Carnea de pui se numără, fără îndoială, printre preferatele românilor. În plus, ea este versatilă, astfel că poţi prepara multe feluri de mâncare din ea. Însă, mulți preferă să o pregătească la cuptor, asta datorită gustului desăvârșit. Vrei și tu să te bucuri de gustul delicios al cărnii de pui? Iată ce trebuie să faci cu cuptorul pentru ca totul să iasă perfect!

Secretul pentru cel mai bun pui la cuptor

Carnea de pui este una dintre cele mai versatile. Aceasta este extrem de sănătoasă, având în vedere că are foarte puține grăsimi saturate. În plus, puiul este și o sursă importantă de proteine.

Fie că ai pregătit o tavă cu aripioare aromate, un pui la rotisor cu piele crocantă, o porție de pulpe la grătar sau un piept de pui delicios, este clar că musafirii tăi nu vor fi dezamăgiţi. Însă, iubitorii de carne de pui vor spune că nimic nu se compară cu puiul la cuptor care are un gust desăvârșit.

Ce trebuie să faci ca să iasă perfect? Ei bine, mai întâi de toate, trebuie să setezi cuptorul la temperatura potrivită. Conform specialiștilor în gastronomie, de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii, carnea de pui trebuie gătită, la cuptor, la o temperatură internă optimă de 74 de grade Celsius.

Citește și Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Amestecul secret pe care îl folosesc marii bucătari!

Cum pregatesti cel mai bun pui la cuptor
Cum pregatesti cel mai bun pui la cuptor

Cum afli temperatura internă a puiului

Pentru a afla temperatura internă a puiului este necesar să folosești un termometru cu citire instantanee. După ce ai făcut rost de un astfel de aparat, va trebui să treci la următorul pas, și anume să introduci termometrul în partea cea mai groasă a cărnii de pui.

În plus, este important să te asiguri de faptul că termometrul nu ajunge la os sau grăsime. De asemenea, este important ca termometrul să nu atingă vreun buzunar de aer, asta pentru că citirea nu va fi corectă.

Potrivit specialiştilor, când pregătești piept sau pulpe de pui, temperatura cărnii trebuie să ajungă la 74 de grade Celsius și să rămână la aceste valori timp de minimum 30 de secunde.

Citește și Trucul pentru a menține proaspătă carnea de pui fără să o bagi la frigider. Va rezista până la 12 luni!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...