Fructul la care românii au terminat stocul în această vară. Cum arată piersica plată, fermierii vând tot ce produc

Badea Violeta 16.08.2021, 17:26
Fructul la care românii au terminat stocul în această vară. Cum arată piersica plată, fermierii vând tot ce produc

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai consumat fruct din România? Ei bine, oamenii se pare că s-au îndrăgostit de piersica plată. Fermierii au dat lovitura cu acest soi exotic, deoarece este foarte căutat datorită gustului său aromat. Iată cum arată piersica plată!

Piersica plată este cel mai căutat fruct din România

O familie de fermieri din Buzău a dat lovitura în această vară! Soţii Monica şi Iacob Nedelcu s-au gândit să își deschidă o afacere, iar ideea s-a dovedit a fi una de succes.

După ce au muncit o vreme în Spania, cei doi au revenit în țară și au înființat o livadă cu peste 700 de piersici Paraguay în comuna Berca, județul Bucău, pe un lot de 6.000 de metri pătraţi.

Monica şi Iacob Nedelcu au rămas plăcut impresionați de gustul inconfundabil al piersicilor turtite și s-au gândit să planteze acest soi exotic și în România. Pentru a reuși, bărbatul a cumpărat mai mulți puieţi din Spania. Ulterior, aceștia au fost altoiți cu corcoduşi şi alţi pomi fructiferi din țara noastră, pentru a obţine piersici rezistenţi şi adaptaţi climei de aici.

Fermierul a reușit să obțină o adevărată recoltă de piersici plate între lunile iunie şi septembrie, iar fructele s-au vândut ca pâinea caldă și cererile sunt într-o continuă creștere.

Piersica plata este la mare cautare
Piersica plata este la mare cautare

Cum arată piersica plată

Soţii Monica şi Iacob Nedelcu spun că piersica plată este uşor de consumat şi de depozitat, fiindcă se menține destul de bine. Aceste fructe exotice au devenit preferatele românilor și sunt la mare căutare. Cei doi susțin că sunt căutați chiar și de marile magazine.

„Sunt mai gustoase decât piersicile clasice, dulci, aromate, sâmburii sunt mai mici şi au forma turitită, de aici venind şi denumirea de piersică plată. În Spania se numesc Paraguayos”, a declarat Iacob Nedelcu, conform adevărul.ro.

În prezent, toți membrii familiei Nedelcu se ocupă de dezvoltarea acestei culturi. Aceștia au aflat toate secretele acestui soi exotic. La recoltare, ei ştiu cum trebuie să arate fructele bune pentru a putea fi scoase la vânzare.

Fiecare detaliu este foarte important. Aceștia au dezvăluit că fructul trebuie să fie cules mai verde, pentru a avea timp să se coacă la raft.

„Suntem la a doua serie pe care o culegem. Nu sunt foarte coapte, însă aşa este cererea peste tot pe unde distribuim. Fructul trebuie să fie mai verde, pentru a avea timp să se coacă la raft”, a spus Ciprian Ungureanu, ginerele soţilor Nedelcu.

Urmăriți Impact.ro și pe