Ce studii are Niculina Stoican. E chiar neaşteptat, ţi se va schimba părerea când vei afla

Ioana Bucur 12.11.2021, 08:47
Ce studii are Niculina Stoican. E chiar neaşteptat, ţi se va schimba părerea când vei afla

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a adus-o în atenția publicului, însă într-o lumină deloc favorabilă. În contextul acuzațiilor lansate de impresarul regretatului artist, a fost nevoită să se apere, făcând dezvăluiri emoționante despre fostul ei coleg de scenă. Cu o viață parcă desprinsă din filme, puțini ar ghici ce studii are Niculina Stoican, de fapt.

„Am gustat şi eu din pâinea emigrantului”

Astăzi, este una dintre cele mai iubite și apreciate interprete de muzică populară din țara noastră, însă înainte de a cunoaște faima, Niculina Stoican a „gustat din pâinea emigrantului”. Avea puțin peste douăzeci de ani când și-a făcut bagajele și a decis să își înceapă o nouă viață departe de țara natală. Timp de trei ani, a locuit în Grecia, unde a văzut cât de grea poate fi viața departe de casă și de cei dragi. Ca să se poată întreține, Niculina a lucrat ca bonă.

„Am locuit o perioadă de trei ani în Grecia unde am lucrat ca babysitter, am gustat şi eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustat de dorul ţării tale, să încerci să înţelegi oameni diferiţi de tine, a căror concepte poate nu le înţelegi dar trebuie să le adopţi, pentru că trăieşti în ţara lor şi este dreptul lor de a se impune. Dorul de-acasă care m-a făcut să înţeleg cât de important e să preţuieşti locul unde te-ai născut”, povestea Niculina Stoican în cadrul unui interviu.

Ce studii are Niculina Stoican

Soarta i-a dat o altă lovitură, aproape imposibil de dus: soțul său a stat în spatele gratiilor trei ani, condamnat într-un dosar alături de alte 11 persoane, pentru obţinerea ilegală de rambursări de TVA de 13,6 milioane de lei.

„Soțul meu a stat acolo aproape 3 ani și, când s-a întors, viața noastră a luat-o de la capăt. Cred că am făcut față cu demnitate la toată situația asta. Viața noastră a fost întreruptă de nedreptăți. Eu și soțul meu am învățat să retrăim această viață care ne-a fost întreruptă. Eu am trecut prin momente foarte grele, am făcut depresie, atacuri de panică. Am avut multe griji, dar am încercat să nu-i împovărez pe ceilalți cu ele”, a spus solista de folclor.

Ce studii are Niculina Stoican
Niculina Stoican

În spatele greutăților este un profesionist desăvârșit, format cu ani de studiu, nu doar talent și perseverență. Niculina Stoican a absolvit Facultatea de Etnomuzicologie și Folclor din București, la clasa Mărioarei Murărescu. La vârsta de 26 de ani, s-a angajat la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, unde artista a strâns la palmares sute de spectacole la care a participat.

„Eu nu m-am certat cu Petre niciodată”

Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian a luat foc în momentul în care a aflat că sora artistului a decis ca trupul neînsuflețit să îi fie depus la sediul Ansamblului Maria Tănase. El spune că este ultimul lucru pe care artistul și l-ar fi dorit. Totul, în contextul în care ar fi avut neînțelegeri mari cu managerul de acolo, Niculina Stoican, cea din cauza căreia, susține bărbatul, s-ar fi pensionat.

„A plecat foarte supărat. Și a plecat din cauza ei, a Niculinei Stoican, pentru că îl teroriza, îl umilea. Mai exact, nu s-a dus la un spectacol sau nu știu eu ce nu a făcut și i-a făcut adresă la primărie, iar primăria i-a tăiat ziua și așa mai departe. Și a zis: “Nu mai suport”. S-a pensionat din cauza ei. Să scape de ea, să nu o mai vadă. Sunt cuvintele lui:” Nu vreau să o mai văd că pe asta, o știu”. Reproduc: „îi știu și dinții din gură și nu suport să mă umilească ea”. Știe toată lumea. Nu mi-a spus numai mie, știu cântăreții mari. (…)”, a spus Doru Gușman.

Întrebată despre conflictul dintre ea și Petrică Mîțu Stoian, Niculina Stoican spune că cei doi nu s-au certat niciodată.

„Nu. Eu nu m-am certat cu Petre niciodată, niciodată în viața mea. Vocile care spun, îți asumă ceea ce spun, eu îmi asum ce spun. Noi am avut discuții care pot fi constructive pe diverse lucruri, dar niciodată nu ne-am certat. El a plecat pentru că și-a dorit să plece. S-a pensionat pentru că a avut anii de pensie și pentru că și-a dorit să iasă la pensie. Nu a mai vrut să continue cu programul”, a adăugat artista.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...