Ce studii are, de fapt, Mihai Petre, omul din juriul Românii au Talent, de pe Pro TV

Daria Petrescu 03.03.2020, 21:00
Ce studii are, de fapt, Mihai Petre, omul din juriul Românii au Talent, de pe Pro TV

Mihai Petre a fost în ultimii ani o prezență nelipsită de pe micul de ecran. A fost implicat în mai multe proiecte tv, însă, puțini sunt cei care știu ce studii are de fapt juratul de la Românii au talent.

Mihai Petre este dansator profesionist, dar s-a făcut remarcat și ca actor

Mihai Petre început dansul sportiv de la vârstă de 8 ani, la insistențele mamei sale. Înainte de a se apucă de dans făcea karate. O vreme a practicat în paralel cele două discipline, apoi s-a dedicat dansului în exclusivitate.

Asta s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pe care a făcut-o deoarece la vârstă de 14 ani a devenit campion național la dans sportiv.

Împreună cu soția lui au format o pereche foarte bună și au ajuns campioni ai României. De semenea, ei au fost  semifinaliști la Cupa Mondială și finaliști în Cupa Europeană de Dans.

În anii 2002, 2003, 2004, atât la secțiunea Standard cât și la secțiunea Latino-Americană Mihai Petre și Elwira Duda au fost campioni naționali ai României. Este prima pereche din România care s-a clasat în primele 50 ale lumii în IDSF World Ranking List în 2004.

Împreună cu soția lui au format o pereche foarte bună și au ajuns campioni ai României
Împreună cu soția lui au format o pereche foarte bună și au ajuns campioni ai României

Cei doi au mai fost semifinaliști la Cupa Europeană de 10 Dansuri și semifinaliști la Campionatul Mondial de 10 Dansuri. Elvira și Mihai au fost finaliști la Cupa Europeană de dansuri Latino-Americane. Ei au mai fost finaliști  la numeroase Openuri Internaționale IDSF.

Mihai Petre a absolvit Facultatea de Științe Politice din București și SNSPA.

Mihai Petre este tată de fete

Pe lângă cariera pe care o are în dans, Mihai a reușit să se facă remarcat și că actor în telenovele de la Acasă tv. Mai mult, a putut fi urmărit și în juriul concursului „Dansez pentru ține”.

Acum face parte din juriului emisiunii Românii au talent.  Este unul dintre jurații concursului „Românii au talent”, împreună cu Andra,  Andi Moisescu și Florin Călinescu.

În 2012, Mihai Petre a devenit arbitru al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv  „Este un pas în plus în cariera mea. Criteriile de selecţie sunt simple:

-trebuie să fii arbitru de cea mai înaltă categorie la tine în ţară

-să ai un CV care să îţi ateste experienţa în dans, plus încă câteva teste.

Imediat după ce am primit confirmarea că am devenit arbitru al Federaţiei Internaţionale, am primit şi propunerea de a juriza două competiţii în Polonia şi Norvegia”,  a povestit Mihai Petre atunci.

Mihai Petre a devenit tătic pentru a doua oară în luna august 2018. Soția sa, Elwira, a adus pe lume o fetiță care a primit numele Ariana. Cei doi mai au un copil, tot o fetiță, care se numește Catinca.

 

Urmăriți Impact.ro și pe