Raed Arafat anunță că, în principiu, românii vor merge la slujba de Înviere. ”Aceasta este intenția noastră”

Ana Anitoiu, Cristi Ionică 24.03.2021, 23:49
Raed Arafat anunță că, în principiu, românii vor merge la slujba de Înviere. ”Aceasta este intenția noastră”

Medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat miercuri că, în principiu, românii vor merge la slujba de Înviere în acest an, în ciuda faptului că pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit.

Raed Arafat, despre libertatea oamenilor de a participa la slujba de Înviere: ”Urmează discuții”

Totuși, Raed Arafat a atras atenția asupra faptului că deocamdată nu se știe sigur ce decizie va fi luată în privința participării românilor la slujba de Înviere din acest an. Șeful DSU a precizat că urmează să aibă loc discuții în acest sens.

„Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi primul-ministru, voi participa și eu”, a spus Raed Arafat în emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

Raed Arafat anunta ca, in principiu, romanii vor merge la slujba de Inviere. ”Aceasta este intentia noastra”
Raed Arafat

Raed Arafat, despre regulile referitoare la slujba de Înviere: ”Sunt convins că se va clarifica situația”

De asemenea, medicul Raed Arafat a spus că abia după aceste discuții vor fi trase concluziile referitoare la regulile în ceea ce privește slujba de Înviere și că acestea vor fi anunțate de prim-ministrul Florin Cîțu.

”Concluziile vor fi trase după aceste discuții și, cu siguranță, le va anunța domnul prim-ministru. În acest mod se va lucra în următoarele două zile. Sunt convins că se va clarifica situația, iar cei care încearcă să pornească în oameni ideea că nu li se va permite, nu va fi posibil și încep de acum, când mai este o lună, cu astfel de știri false în final trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale care ies din partea autorităților”, a mai spus Raed Arafat.

Klaus Iohannis, despre Paști: Îmi doresc ca lumea să poată să meargă la biserică

De altfel, președintele Klaus Iohannis a spus că își dorește ca pandemia de coronavirus să fie gestionată astfel încât oamenii să poată merge la biserică de Paști și să se poată întâlni cu familia, dar fără să participe la petreceri cu multe persoane. Șeful statului a subliniat că trebuie să fie găsită o cale pentru ca românilor să li se permită să meargă la biserică cu ocazia acestor sărbători.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane. Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, a spus, miercuri, Klaus Iohannis.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...