Ce spune ministrul Educației despre suspendarea anului școlar. Noi precizări importante pentru elevi

Ce spune ministrul Educației despre suspendarea anului școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie a reacționat după ce un document fals cu privire la modificarea structurii anului școlar în curs a circulat pe internet. Ce spune ministrul Educației despre suspendarea anului școlar?

Ministrul Educației, despre suspendarea anului școlar

În scurt timp se face deja o lună de când elevii stau acasă din cauza pandemiei. Drept urmare toată lumea se întreabă ce se va întâmpla cu programa școlară. De asemenea, opinia publică a fost indusă în eroare și de un document care anunța reînceperea cursurilor în toate unitățile școlare din România de la 6 aprilie și modificarea structurii anului școlar. În acest sens, ministrul Educației a ținut să clarifice situația.

ministrul educatiei, monica anisie, suspendarea anului scolar

Ministrul Educației, despre suspendarea anului școlar

Monica Anisie a precizat că respectivul document care se vrea a fi emis de către Ministerul Educației (MEC) este fals. Drept pentru care, MEC a depus o plângere penală pentru copierea ilegală a semnăturii ministrului, dar și pentru  inducerea de panică în rândurile elevilor, părinților, studenților și a profesorilor.

În ceea ce privește structura anului școlar, ministrul Educației a spus că la momentul actual se iau în calcul mai multe scenarii, însă înghețarea anului școlar nu este una dintre ele. De asemenea, Monica Anisie a mai adăugat că de îndată ce se va stabili un calendar pentru examenele naționale, acesta va fi făcut public.

„Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar. Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale”, a declarat ministrul Educației.

În încheiere, ministrul Educației a spus că toate scenarile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Toate scenariile urmează să fie prezentate cel târziu săptămâna viitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI