Ce spune ministrul de Externe rus despre o posibilă transformare a conflictului din Ucraina într-un război nuclear

Beatrice Dumitru 10.03.2022, 17:48
Ce spune ministrul de Externe rus despre o posibilă transformare a conflictului din Ucraina într-un război nuclear

Rusia și Statele Unite au cele mai mari arsenale de focoase nucleare de după Războiul Rece, care a divizat lumea pentru o mare parte a secolului XX, punând Occidentul față în față cu Uniunea Sovietică și aliații săi. Ministrul de Externe al Rusiei a fost întrebat dacă invazia din Ucraina s-ar putea transforma într-un război nuclear. Iată ce a răspuns.

Se poate transforma invazia din Ucraina într-un război nuclear?

La câteva zile după ce ordonase invadarea Ucrainei, Vladimir Putin îngrozea lumea cu anunțul că a pus în alertă maximă forțele nucleare ale Rusiei, invocând sancțiunile occidentale și remarcile agresive ale șefilor NATO. Și ministrul său de Externe vorbea despre acest lucru și afirma că un al treilea război mondial va fi nuclear și distructiv.

După întâlnirea cu ministrul de Externe al Ucrainei din Antalya, oficialul rus a declarat că nu crede că invazia din Ucraina se va transforma într-un război nuclear: „Nu vreau să cred și nu cred”, a spus Serghei Lavrov, dar a avertizat Statele Unite și Europa că Moscova nu mai vrea să fie niciodată de dependentă de Occident.

Ce spune ministrul de Externe rus despre o posibilă transformare a invaziei din Ucraina într-un război mondial
Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Serghei Lavrov atacă Occidentul

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al lui Vladimir Putin din 2004, a mai afirmat că tema nucleară a fost aruncată în discuții doar de Occident, despre care a spus că a continuat să se întoarcă la războiul nuclear, precum Sigmund Freud, părintele psihanalizei, scrie Reuters.

Desigur, ne dă motive de îngrijorare atunci când Occidentul, la fel ca Freud, continuă să revină și să revină la acest subiect”, a spus Serghei Lavrov.

De asemenea, Serghei Lavrov a spus că discuțiile despre un potențial atac rusesc asupra fostelor state baltice sovietice, Lituania, Letonia și Estonia, acum toate membre ale Uniunii Europene și NATO, „par a fi vechi farse”.

Vladimir Putin spune că „operațiunea militară specială” din Ucraina este esențială pentru a asigura securitatea Rusiei, după ce NATO s-a extins până la granițele Rusiei și a susținut liderii pro-occidentali de la Kiev.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...