Rusia acuză Vestul că se gândește la un „război nuclear”. „Ideea se învârte în capul politicienilor occidentali”. SUA, comparate cu Hitler și Napoleon

Beatrice Dumitru 03.03.2022, 12:57
Rusia acuză Vestul că se gândește la un „război nuclear”. „Ideea se învârte în capul politicienilor occidentali”. SUA, comparate cu Hitler și Napoleon

La trei zile după lansarea invaziei asupra Ucrainei, Vladimir Putin a declarat că a pus în stare de aleră maximă forțele nucleare. Și miniustrul său de Externe a spus că în cazul în care ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare și ar fi unul distructiv. Acum, acesta acuză Occidentul că se pregătește de război cu Rusia.

Rusia acuză Occidentul

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a acuzat politicienii occidentali că iau în considerare războiul nuclear, la o săptămână după ce Moscova a lansat invazia asupra Ucrainei. Mai mult, acesta a spus că Vestul se pregătește de război cu Rusia.

Serghei Lavrov a repetat că un al treilea război mondial ar putea fi doar „război nuclear”. Acesta a mai spus că Rusia s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar dobândi arme nucleare.

Rusia acuză vestul că se gândește la un „război nuclear”. „Ideea se învârte în capul politicienilor occidentali”. SUA, comparată cu Hitler și Napoleon
Rusia a invadat Ucraina.

Aș dori să subliniez că ideea unui război nuclear se învârte constant în capul politicienilor occidentali, și nu în capul rușilor. Dacă se poartă un război adevărat împotriva noastră, atunci cei care fac astfel de planuri ar trebui să se gândească la asta și, în opinia mea, se fac astfel de planuri”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat presei ruse și străine, citat de The Telegraph.

SUA, comparate cu Hitler și Napoleon

Serghei Lavrov a mai susținut ceea ce a spus și Vladimir Putin, că guvernul ucrainean este un regim neo-nazist și spune că bandele jefuiesc orașele în Ucraina, inclusiv în Mariupol și acuză Kievul că „încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”.

De asemenea, el a spus că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood”, scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”. Ministrul rus de Externe a mai afirmat că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei și a comparat SUA cu Napoleon și Hitler, pe care le acuză că s-au aflat în spetele decizie Germaniei de a închide gazoducutul Nord Stream 2.

În vremurile trecute, Napoleon și Hitler aveau scopul de a subjuga Europa. Acum americanii o fac”, a afirmat Serghei Lavrov, potrivit BBC.

În timp ce Serghei Lavrov vorbea la Moscova, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus că liniile de apărare ale Ucrainei rezistă, dar spune că nu a existat nicio încetinire în bombardarea orașelor de către Rusia de la miezul nopții.

El mai afirmă că schimbarea tacticii Rusiei de a viza zonele civile arată că Ucraina a reușit să reziste planului Moscovei pentru o victorie rapidă prin atacuri terestre.

Urmăriți Impact.ro și pe