Ce spune Gabriela Firea despre purtarea obligatorie a măștilor. Unde se vor concentra eforturile pentru București

Diana Radu 22.04.2020, 20:09
Ce spune Gabriela Firea despre purtarea obligatorie a măștilor. Unde se vor concentra eforturile pentru București

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că după ridicarea stării de urgență, care este preconicazată pe 15 mai, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile puplice. În acest sens, edilul a dat asigurări că se fac eforturi pentru ca necesarul de măști să fie pus la dispoziția oamenilor.

Gabriela Firea: Purtarea măștilor va fi obligatorie

Primarul Capitalei a declarat pentru Antena 3 că purtarea măștilor va deveni obligatorie după ridicarea carantinei și că autoritățile sunt obligate să respecte recomandările specialiștilor. Gabriela Fierea mai spune, că procurarea măștilor necesare va fi un efort național, în care se va implica și Primăria pentru a aproviziona Bucureștiul.

gabriela firea, masti, obligativitate
Gabriela Firea: Purtarea măștilor va fi obligatorie

Gabriela Firea a mai specificat că inclusiv elevii și profesorii vor fi obligați să poarte mască, după reluare cursurilor, ca măsură de prevenție împotriva pandemiei. De asemenea, același lucru este valabil pentru toate persoanele care se vor întoarce la serviciu.

„Este obligativitatea autorităților, centrale și locale să implementeze recomandările specialiștilor. În ceea ce privește purtatea obligatorie a măștilor, va fi un efort național de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educației va decide și începerea școlilor și atunci cu siguranță elevii vor trebui să fie dotați cu măști, de asemenea profesorii, precum și toate persoanele care vor începe activitățile economice. (…)

Vom face și noi eforturi pe cât posibil în această criză care a devenit și financiară, nu doar sanitară, să aprovizionăm Bucureștiul, în special pentru mijloacele de transport în comun și pentru serviciile sociale”, a spus Gabriela Firea.

Edilul a precizat că deja s-a reînceput munca pe șantierele importante ale Bucureștiului. De exemplu, lucrările de la metroul din Drumul Taberei. Ministrul Transporturilor a dat asigurări că termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de transport nu se vor modifica. Ultimul termen este vara acestui an.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI