Apel disperat de la Primăria Capitalei: „Vor fi zile foarte dificile dacă Guvernul nu găsește o soluție”. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Redacția IMPACT 15.04.2020, 11:38
Apel disperat de la Primăria Capitalei: „Vor fi zile foarte dificile dacă Guvernul nu găsește o soluție”. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Primarul general al Municipiului București spune că vor veni zile dificile, motiv pentru care solicită mai mult sprijin care să vină din partea Guvernului.

Gabriela Firea solicită ajutor din partea Guvernului pentru autoritățile locale

Gabriela Firea spune că din punct de vedere financiar așteaptă mai multe resurse care să vină din partea Guvernului pentru autoritățile locale.

„Suntem pregătiți în ceea ce privește resursa umană, pentru că suntem toți pe poziții.
Deocamdată, dar o perioadă scurtă, ne vom mai descurca și cu banii. Pe urmă vor fi zile foarte dificile dacă Guvernul nu găsește o soluție prin care să sprijine autoritățile locale, cele care au în sarcină foarte multe activități în această perioadă.

Nu ne victimizăm, nu ne plângem, dar toate aceste activități trebuie să fie realizate. Absolut totul necesită nu doar resursă umană, ci și resursă bugetară”, explică Gabriela Firea.

Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Edilul spune că a adresat Cabinetului Orban solicitări privind ajutoare financiare, la fel ca si alte primării.
Am transmis și eu, ca și alți primari, adrese către Executiv și sperăm să existe o decizie în perioada următoare”, a spus Gabriela Firea, marți seară, la Antena 3.

Totodată, primarul a mai transmis că Primăria Capitalei a alocat, mai multe sume de bani, în lupta cu coronavirusul.

„Peste 10 milioane de euro, un efort într-o lună, o lună și jumătate. Toate spitalele trebuiau să fie pregătite pentru perioada de pandemie, s-au făcut investiții și mai urmează pentru că ele sunt foarte necesare”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea vizitează zilele aceste spitalele din București, administrate de Primăria Capitalei, lucru ce reiese din postările de pe Facebook ale edilullui.

„Peste 10 milioane de euro, un efort într-o lună, o lună și jumătate. Toate spitalele trebuiau să fie pregătite pentru perioada de pandemie, s-au făcut investiții și mai urmează pentru că ele sunt foarte necesare”, a spus Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe