Dezvăluiri despre principalul suspect al crimei din Iași. Avocată: „A făcut impresie bună italienilor”

Andra Daoud 17.12.2021, 08:07
Dezvăluiri despre principalul suspect al crimei din Iași. Avocată: „A făcut impresie bună italienilor”

Principalul suspect în cazul crimei de la Iași a fost reținut pe aeroportul din Italia, în timp ce se întorcea în România. Ahmed Sami El Bourkadi era dat în urmărire internațională, iar autoritățile italiene l-au prins, urmând ca acesta să fie trimit în România. Avocata suspectului a povestit că a vorbit cu familia sa și cu un avocat din Italia. El nu se consideră vinovat și are explicații pentru faptul că a fost acasă la victime în ziua în care s-a produs dubla crimă.

Dezvăluiri despre principalul suspect al crimei din Iași

Tânărul care este suspectat că le-ar fi luat viața celor doi studenți din Iași a fost prins de polițiștii Italiei, după ce fusese dat în urmărire internațională. Ahmed Sami El Bourkadi avea o vacanță programată în Italia de câteva săptămâni și avea și bilete de întoarcere spre România.

Când autoritățile italiene l-au reținut chiar era în drum spre aeroport, se îndrepta spre România. Nu a dorit să se sustragă niciun moment, iar prietena lui a și făcut dovada rezervărilor, declară avocata Raluca Andrei, citată de Mediafax.

Suspectul le-a spus celor apropiați că într-adevăr a fost acasă la cele două victime în ziua dinaintea crimei, și-a uitat hanoracul acolo, însă în momentul în care l-a contactat pe Jiynah Youssef, tânărul de 25 de ani găsit ulterior decedat împreună cu prietena sa, acesta nu a mai răspuns la telefon.

Suspectul se consideră nevinovat

Avocata suspectului a mai declarat că acesta nu se consideră vinovat și că nu s-a opus în momentul arestării. Prietena lui a făcut dovada faptului că aveau rezervări, pentru a-i convinge pe polițiști că au fost în vacanță. Ahmed Sami El Bourkadi vrea ca procedura de extrădare să fie pusă în practică repede, pentru a ajunge în țară și a se apăra.

Din ce am înțeles se consideră nevinovat și are explicații pentru acuzațiile care i se aduc. Din ce am discutat cu avocatul din Italia, tânărul a acceptat, chiar a dorit să se urgenteze procedura să revină poate chiar mâine sau oricum în acest weekend în țară. A dorit să se treacă foarte repede la extrădarea lui, nu a mai solicitat înscrisurile venite din România, a spus că vrea să fie în țară și să se apere.

Am înțeles că a făcut o impresie bună autorităților italiene. Victima l-a invitat să rămână peste noapte, dar trebuia să se întoarcă acasă. Nu a rămas peste noapte. A fost acolo, și-a uitat un hanorac, ulterior l-a sunat, dar nu a mai răspuns. Iubita ar fi avut o serie de probleme cu un fost iubit. a adăugat avocata, potrivit aceleiași surse.

Dezvăluiri despre principalul suspect al crimei din Iași.
Dezvăluiri despre principalul suspect al crimei din Iași.

Ce explicații are pentru tăietura de la mână

Suspectul pledează nevinovat în acest moment și a aflat de la televizor că este căutat pentru a fi cercetat în cazul dublei crime. El susține că, ultima dată când a fost acasă la victime, în locuință se mai aflau două persoane. Despre tăietura de la mână spune că a căpătat-o în urma unei căzături, când încerca să ia un taxi. Potrivit autorităților, acesta a mers la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Spiridon din Iași chiar în noaptea crimei. Avea o tăietură la mâna dreaptă și a primit îngrijiri medicale la secția de chirurgie plastică, după care a fost lăsat să plece.

Youssef Ajniyah, de origine marocană, și iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, ambii studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, au fost găsiți înjunghiați de mai multe ori în vila în care locuiau cu chirie. Polițiștii ajunși la fața locului au găsit și urme de incendiere. Principalul suspect are 20 de ani și este student la aceeași facultate. Tribunalul din Iași a emis mandat de arestare în lipsă pe numele său, iar acum este anchetat. Oamenii legii continuă cercetările în cazul dublei crime, până în prezent necunoscându-se motivul asasinatului.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe