EXCLUSIV

Ce spune Codrin Ştefănescu despre scandalul despărţirii dintre Liviu Dragnea şi Irina Tănase, dar şi acuzaţiile care i se aduc: “Totul este cusut cu aţă fosforescentă, nu albă” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 09.12.2021, 17:55
Ce spune Codrin Ştefănescu despre scandalul despărţirii dintre Liviu Dragnea şi Irina Tănase, dar şi acuzaţiile care i se aduc: “Totul este cusut cu aţă fosforescentă, nu albă” EXCLUSIV

Scandalul despărțirii fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, de iubita sa Irina, mai tânără cu 30 de ani, e departe de a se fi stins. Totul a pornit chiar la începutul lunii decembrie, atunci când presa ar fi aflat că Liviu Dragnea a preferat să plece din București la Alexandria, acolo unde a marcat printre altele sărbătoarea Sfântului Nicolae, fără cea care i-a stat alături în ultimii cinci ani. Iar decizia celui care a condus cu mână forte o țară întreagă până în 2019 s-ar fi datorat unui presupus schimb de replici între Irina Tănase și fostul ei iubit din perioada în care Liviu Dragnea se afla în închisoare. Nimeni nu a putut garanta însă că acel schimb de replici, plin de picanterii cu aluzii sexuale, e și real.

„Amândoi sunt prietenii mei”

În acest moment, există acuzații la adresa lui Codrin Ștefănescu, un apropiat al celor doi, ba chiar ”mâna dreaptă” a lui Liviu Dragnea într-o anumită perioadă în care cei doi au condus Partidul Social Democrat, că s-ar afla în spatele despărțirii neașteptate dintre Liviu Dragnea și Irina Tănase. Codrin Ștefănescu neagă vehement însă orice implicare în acest subiect atât de fierbinte.

Povestea asta e departe de a fi ciudată. E o poveste cusută cu ață fosforescentă, nu albă, cum se spune pe la noi. Amândoi, și Liviu, și Irina, sunt prietenii mei. Și am spus și o mai spun încă o dată, nu mă amestec în viața lor privată sub nicio formă! În viața personală a nimănui nu am ce căuta! În rest, mă doare fix în cot că cineva, oricine ar fi el, mă acuză că am devenit un fel de oaie neagră în chestiunea asta, în care am spus și mai spun o dată în plus că nu am niciun fel de implicare, a declarat Codrin Ștefănescu pentru impact.ro.

Codrin Ștefănescu despre scandalul despărțirii dintre Liviu Dragnea și Irina Tănase
Irina Tănase, Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu se află de câteva zile în mijlocul unui scandal al cărui deznodământ e departe de putea fi intituit

Implicat în povești similare

Fostul secretar general adjunct al PSD mai spune că așa ceva nu-i stă în fire și că cei care-l cunosc, ca și marele public, de altfel, își pot reaminti reacțiile sale din povești similare cu cea de azi.

În 2012 am mai avut parte de o asemenea poveste sensibilă, când la putere era președintele Traian Băsescu, cel care s-a confruntat cu referendumul de suspendare. Și atunci, în acea perioadă, s-a născut o campanie împotriva soției lui Băsescu, Maria Băsescu. M-am opus categoric tuturor încercărilor de atunci pe tema asta. Una este confruntarea de idei cu adversarul politic, cu totul alta să-l tăvălești prin noroi sau pe soția acestuia, sau pe soacra lui, doar că așa spune ăla sau dorește celălalt. Când eram secretar general adjunct al PSD pentru o implicare de asemenea gen, în viața privată a unui coleg sau adversar, zburai pe loc din partid. Știa toată lumea regula asta de aur pe care o instaurasem și la care nu am renunțat nici până azi, precizează același Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu despre scandalul despărțirii dintre Liviu Dragnea și Irina Tănase
Codrin Ștefănescu, alături de Liviu Dragnea

Pune scandalul actual pe seama serviciilor secrete

El pune scandalul actual pe seama serviciilor secrete și a acelei părți din presă care nu l-a agreat niciodată pe Liviu Dragnea:

Asemenea conspirații securistice, pe care nu le mai întâlnisem de ceva vreme, îmi arată în primul rând că cineva începe să se teamă de forța partidului nostru, Alianța pentru Patrie. Cei care se interesează cu adevărat de soarta acestei țări încep să se facă simțiți, gândesc unii, și atunci e cazul să luăm măsuri. Și eu, și Liviu Dragnea, suntem obișnuiți cu așa ceva și nu vom ceda! Iar cei care citesc comentariile oamenilor simpli, pe internet, realizează că românul a înțeles deja cum stă treaba!.

Liviu Dragnea a spus tot ce avea de zis

Pe de altă parte, Codrin Ștefănescu e de părere că fostul său șef de partid, nu va mai reveni cu precizări asupra acestui subiect.

A spus deja o dată și a mai revenit și a doua oară pe tema asta. Îl consideră strict ceva legat de viața sa privată, cea care nu privește decât propria sa persoană. Ca atare, după ce a repetat, în diverse formule și variante lingvistice, același mesaj, nu mă aștept la schimbări din partea lui Liviu Dragnea pe acest subiect, atât de delicat, conchide Codrin Ștefănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe