Ce se va întâmpla la baza americană de la Câmpia Turzii. Putin și rușii se vor enerva rău

Ioana Bucur 16.12.2020, 14:40
Ce se va întâmpla la baza americană de la Câmpia Turzii. Putin și rușii se vor enerva rău

Decizie fără precedent cu privire la viitorul relației cu Rusia lui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla, din 2021, la baza americană de la Câmpia Turzii. Armata Statelor Unite ale Americii este vehementă! Este cel mai important pas făcut de Pentagon în ultimii șase ani.

Ce se va întâmpla la baza americană de la Câmpia Turzii

Baza americană de la Câmpia Turzii s-ar putea transforma într-unul dintre cele mai importante puncte strategice din regiunea Mării Negre și estul Europei. Congresul american a finalizat și adoptat bugetul apărării pentru anul fiscal 2021. Cele mai importante puncte din document, pentru România, sunt investițiile de peste 130 de milioane de dolari ce urmează să fie făcute pentru modernizarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Americanii vor să o transforme într-un hub operațional major al Forțelor Aeriene ale SUA în regiunea Mării Negre și în estul Europei.

Potrivit unor surse militare, ceea ce urmează să se întâmple la baza americană de la Câmpia Turzii ar face parte din planul SUA de „descurajare” a Rusiei. Este și cea mai mare investiție făcută de Armata SUA într-o țară străină, din ultimii șase ani.

Ce investiții se vor face la baza de la Câmpia Turzii

Armata SUA ar urma să facă investiții pe mai multe planuri, la baza de la Câmpia Turzii. Potrivit proiectului de dezvoltare, 11 milioane de dolari vor asigura construirea unei platforme pentru materialele periculoase, pentru creșterea capacității de stocare de combustibil se vor cheltui 32 de milioane de dolari, iar 19,5 vor fi investiția pentru realizarea unor zone de staționare a aeronavelor, inclusiv a celor folosite pentru transportul strategic.

Cea mai importantă parte a investiției – 68 de milioane de dolari – va fi folosită pentru ridicarea unor depozite pentru echipamente și materiale prepoziționate, a unor hangare pentru avioane de luptă pentru dotarea bazei de la Câmpia Turzii cu vehicule și provizii.

Americanii îi dau ”decisiva” lui Vladimir Putin chiar în România. Ce va face armata SUA
Avioanele F-16 Fighting Falcon vor fi aduse și la baza militară din Câmpia Turzii

Cum a fost folosită, până acum, baza aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii

Până în prezent, Armata Statelor Unite ale Americii a folosit, în principal, Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Contanța. În schimb, începând din 2019, autoritățile de la Pentagon și-au îndreptat atenția și resursele spre baza americană de la Câmpia Turzii, de se operau drone de luptă MQ-9 Reaper, precum și avioane F-15 Eagle, F-16 Fighing Falcon, F-22 Raptor sau A-10 Thunderbolt-Warhog.

Vladimir Putin, gest neașteptat față de viitorul lider de la Casa Albă. Ce i-a transmis lui Joe Biden

La scurt timp după ce Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale SUA 2020, a fost validat de către Colegiul Electoral ca președinte ales al americanilor, Vladimir Putin i-a transmis un mesaj neașteptat. Potrivit Reusters, liderul rus a lăsat să se înțeleagă că este dispus să aibă o relație mult mai apropiată cu noul șef de stat american, fiind deschis către interacțiune și dialog cu Biden:

„Putin i-a urat președintelui ales mult succes și și-a exprimat încrederea că Rusia și SUA, care au o responsabilitate specială pentru securitatea și stabilitatea globală, pot ajuta cu-adevărat la soluționarea multiplelor probleme și provocări cu care se confruntă lumea, în pofida diferențelor dintre cele două state”, a mai transmis Kremlinul, citat de hotnews.ro.