Ce se va întâmpla în a 11-a zi de la moartea reginei Elisabeta. Programul anunțat

Anca Manolica 15.09.2022, 19:40
Ce se va întâmpla în a 11-a zi de la moartea reginei Elisabeta. Programul anunțat

O lume întreagă deplânge moartea celei mai longevive suverane a Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, și se pregătește să marcheze începutul unei noi domnii. Fraza de cod pentru momentul în care regina moare este „London Bridge is down” (Podul Londrei a căzut), care este transmisă premierului britanic și oficialilor guvernamentali. Dar ce se întâmplă după cele 10 zile de evenimente ceremoniale?

Ziua D – este anunțată moartea reginei Elisabeta

Vestea morții reginei a fost anunțată de Palatul Buckingham și transmisă prin intermediul unui buletin de știri de către Press Association din Marea Britanie, care a fost transmis simultan și în restul lumii. Drapelul Uniunii de pe vârful Palatului Buckingham a fost coborât la jumătate de catarg, iar un anunț oficial care anunța decesul ei a fost afișat pe porțile Palatului Buckingham.

Între momentul morții și cel în care Majestatea Sa va fi înmormântată sunt 10 zile oficiale, iar în toată această perioadă au loc evenimente ceremoniale. Ziua în care Regina Elisabeta a II-a a murit a fost numită „Ziua D”, iar fiecare zi următoare înainte de înmormântare este denumită „D+1”, „D+2” și așa mai departe.

  • Ziua D+1: Încoronarea Prințului de Wales
  • Ziua D+2: sicriul se întoarce la Palatul Buckingham și rămâne acolo până în ziua D+5.
  • Ziua D+5: sicriul este mutat la Westminster, unde va rămâne timp de trei zile într-o cutie ridicată și va fi deschis publicului timp de o zi.

Ziua D+10: funeraliile oficiale de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

Luni, 19 septembrie, va fi ziua în care Regatul Unit și întreaga lume își vor lua un ultim rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Va fi un moment istoric și extrem de important, care va fi ținut minte de-a lungul timpului.

Sicriul reginei va fi mutat de la Westminster Hall la Westminster Abbey, iar înmormântarea va începe în jurul orei 10:50 (ora locală) și se va încheia la ora 12.00. De aici, cortegiul va trece înapoi pe lângă Palatul Buckingham, ajungând la Hyde Park Corner la ora 13:00 și ulterior la Castelul Windsor, unde va avea loc o slujbă de înmormântare în Capela St George la ora 16:00.

La finalul acestei slujbe, sicriul va fi coborât în Cavoul Regal. Ea se va odihni pe vecie alături de soțul ei, ducele de Edinburgh, în Capela memorială Regele George al VI-lea.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a
Sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Ziua D+11 – Începe perioada de doliu național

Drapelele din întreaga țară vor fi readuse marți, 20 septembrie, la catarg complet, iar perioada de doliu național va începe. Ora va fi stabilită de guvernul britanic.

Ce se va întâmpla în perioada următoare? Ei bine, încoronarea oficială a Regelui Charles al III-lea va avea loc probabil până la un an după înmormântarea Reginei și va deveni o sărbătoare publică în Marea Britanie.

Moneda va fi retipărită cu portretul regelui, iar cea a reginei va începe să fie retrasă. Acest lucru se va întâmpla și în cazul pașapoartelor, timbrelor și uniformelor oficiale. Imnul național britanic va fi schimbat în „God Save the King”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...