Ce se poate întâmpla cu România la tragerea la sorți a Campionatului European Under 21. Cea mai grea grupă și cea mai accesibilă

Marian Cărăvan 23.11.2020, 11:24
Ce se poate întâmpla cu România la tragerea la sorți a Campionatului European Under 21. Cea mai grea grupă și cea mai accesibilă

România s-a calificat din nou la turneul final al Campionatului European U21 și acum așteaptă tragerea la sorți de pe 10 decembrie, de la Nyon. Încep calculele.

În ce grupă poate ajunge România la turneul final EURO 2021 Under 21

România va bifa a treia prezență la turneul final al Campionatului European de Tineret, după cele din 1998 și 2019. Ediția din 2021 va avea loc în Ungaria și Slovenia. Se știu urnele valorice pentru tragerea la sorți programată pe 10 decembrie, de la ora 13:30, ora României, la Nyon. „Tricolorii mici” fac parte din urna a 3-a, alături de Croația, Cehia și Rusia. Iată cum arată toate cele patru urne valorice, conform FRF.

Urna 1: Spania, Germania, Franța, Anglia.

Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Țările de Jos.

Urna 3: România, Croația, Cehia, Rusia.

Urna 4: Elveția, Islanda, Slovenia, Ungaria.

Naționala U21 a României, pregătită de Adrian Mutu, ar putea avea parte de o grupă infernală la turneul final de anul viitor. În cel mai rău caz, ar putea nimeri în aceeași grupă cu Spania și Italia, învingătoare de câte cinci ori în competiția continentală. De altfel, Spania este campioana en titre, după titlul cucerit anul trecut în fața Germaniei (scor 2-1). Vicecampioana europeană i-a stopat în 2019 pe „tricolorii mici” din drumul spre finală.

În calitate de gazde, Ungaria și Slovenia (ambele în urna a 4-a) au fost desemnate cap de serie și au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formație din Urna a 4-a, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorți echipe din urnele 1, 2 și 3.

Romania sarbatoreste a doua calificare consecutiva la turneul final al CE de Tineret
Romania sarbatoreste a doua calificare consecutiva la turneul final al CE de Tineret

Cum poate ajunge România gazdă la EURO 2021 U21

Este posibil ca la tragerea la sorți România să fie și ea cap de serie, din postura de țară gazdă. Una dintre cele patru grupe ar putea fi găzduită de țara noastră. Cum s-ar putea ajunge în această situație?

Ungaria și Slovenia vor găzdui fiecare câte două grupe la turneul final de anul viitor. Este însă posibil ca Slovenia să renunțe la una dintre grupe, astfel că organizarea i-ar reveni uneia dintre țările calificate la competiție. România și-a depus dosarul pentru o eventuală organizare, alături de Italia, Cehia, Croația și Elveția. Stadioanele puse la bătaie de oficialii FRF sunt Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu, ambele din Cluj-Napoca.

Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 si 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele doua clasate, vor lupta pentru titlul european in fazele eliminatorii programate in aceleasi doua tari, Ungaria si Slovenia, in perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe