Ce se întâmplă, de fapt, dacă șoferii refuză să semneze procesul-verbal la controlul rutier. Poliția Română a făcut precizări importante

Stan Filon / 28.08.2020, 15:14
Ce se întâmplă, de fapt, dacă șoferii refuză să semneze procesul-verbal la controlul rutier. Poliția Română a făcut precizări importante

Mulți care ajung în fața polițiștilor, mai ales șoferii prinși cu ocaua mică, refuză să semneze procesul verbal întocmit de polițist, astfel crezând că poate scapă de amendă. Iată ce se întâmplă, de fapt, dacă refuzi să semnezi procesul verbal!

Ce se întâmplă dacă refuzi să semnezi procesul verbal întocmit de polițist

Au fost multe cazuri când persoane fizice, artiști, politicieni, milionari, au refuzat pur și simplu să semneze procesul-verbal, fiind nemulțumiți de faptul că au fost trași pe dreapta de polițiștii de la Rutieră. Poliția Română vine cu detalii în astfel de cazuri.

Printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Poliția Română amintește de asemenea situații și îi informează pe cetățenii care refuză să semneze procesul verbal că amenda tot la ei va ajunge, indiferent dacă au semnat sau nu.

Ce se întâmplă dacă refuzi să semnezi procesul verbal întocmit de polițist
Ce se întâmplă dacă refuzi să semnezi procesul verbal întocmit de polițist

Semnarea procesului verbal nu înseamnă că sunteți de acord cu fapta propriu-zisă pentru care ați fost amendat

”Semnați procesul-verbal?Nu vreau domne’ să semnez! Nu sunt de acord cu ce ați scris acolo! Pentru cei care nu cunosc, semnarea procesului-verbal înseamnă doar luarea la CUNOȘTINȚĂ despre ceea ce este consemnat în el și pentru PRIMIREA acestuia, nicidecum că sunteți de acord cu fapta propriu-zisă”, precizează Poliția Română.

Dar ce se întâmplă cu șoferii nemulțumiți de faptul că au primit amendă și poate nu sunt de acord cu ceea ce a scris polițistul în procesul verbal? Ei bine, aceștia au la dispoziție o rubrică în procesul verbal, în care pot să spună exact ce îi nemulțumește.

”Pentru mențiuni aveți rubrică special destinată în procesul-verbal. În cazul în care nu semnați, procesul-verbal va ajunge ulterior tot la dumneavoastră, la domiciliu, iar dacă considerați că ați fost amendat pe nedrept, puteți depune contestație. Fii informat!”, scrie pe pagina de Facebook Poliția Română.

Postarea Poliției Române a încins spiritele pe Internet, iar internauții s-au împărțit în două tabere. Unul dintre prietenii de ppe Facebook a Poliției Române a spus însă de ce ar trebui semnat procesul verbal, chiar dacă nu ești de acord cu amenda.

”Prin semnarea de primire a unui exemplar al procesului-verbal de constatare a contravenției ai posibilitatea să-l contești chiar în aceeași zi sau a doua zi, pe când dacă aștepți să ți-l trimită prin poștă sau prin agent procedural ori să ți-l afișeze pe ușă s-ar putea să nu mai ai posibilitatea să contești în instanță și ești bun de plată”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI