Ce se întâmplă, de fapt, dacă se descoperă într-o clasă un copil diagnosticat cu coronavirus. Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății

Rădulescu Valentin 08.09.2020, 11:57
Ce se întâmplă, de fapt, dacă se descoperă într-o clasă un copil diagnosticat cu coronavirus. Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății a vorbit de curând despre cazurile cu noul tip de virus în școli. Acesta este de părere că trebuie să fim pregătiți, deoarece luna septembrie va fi una grea, iar regulile de distanțare socială și purtarea măștii sunt necesare mai ales în rândul elevilor. Ce se va întâmpla dacă se confirmă un caz de coronavirus printre elevi?

Nelu Tătaru, despre depistarea cazurilor de coronavirus în rândul elevilor

Deoarece mai este un pic și începe noul an școlar, ministrul Sănătății a atras atenția cu privire la cazurile cu noul tip de virus în școli. Nelu Tătaru susține că urmează o lună grea, iar măsurile luate de autorități împotriva răspândirii virusului sunt necesare în instituțiile de învățământ.

Așadar, potrivit declarațiilor făcute, dacă se depistează un caz cu infecția SARS- COV-2 într-una din sălile de curs, atunci acel copil va merge către unitatea spitalicească, iar restul clasei va rămâne în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

„În momentul în care avem într-o clasă un copil cu infecţie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge către unitatea spitalicească iar ceilalţi sunt în carantină la domiciliu şi clasa se închide 14 zile. În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a spus Nelu Tătaru la TVR, citat de Agerpres.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă se descoperă într-o clasă un copil diagnosticat cu coronavirus. Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății
Sursă Foto: zf.ro

Urmează o lună de încercare

Deoarece școlile se redeschid și începe și campania electorală, Ministrul Sănătății susține că va fi o lună de încercare, iar toți suntem nevoiți să respectăm regulile. De asemenea, acesta este de părere că tocmai de la jumătatea lunii octombrie se vor liniști lucrurile cu privire la numărul de cazuri. Totodată, Nelu Tătaru a declarat că dacă școlile vor opta pentru scenariul 1, atunci trebuie să existe distanțarea de un metru, mască de protecție și dezinfectant.

„Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală”, a mai spus ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI