Premierul Orban a făcut anunțul. În ce condiții începe, de fapt, noul an școlar

Rădulescu Valentin 07.09.2020, 14:56
Premierul Orban a făcut anunțul. În ce condiții începe, de fapt, noul an școlar

Premierul României a făcut recent anunțul mult așteptat de elevi și de părinți. După o perioadă în care elevii au fost nevoiți să participe la ore online, a venit și momentul în care se vor întoarce la școală. Ludovic Orban a mărturisit că toate măsurile de siguranță se vor lua în funcție de de numărul cazurilor de infecții înregistrate în localitatea respectivă. Cum începe noul an școlar?

Ludovic Orban a vorbit despre condițiile în care va începe noul an școlar

Ludovic Orban a declarat recent că noul an școlar va începe de pe data de 14 septembrie. Așadar, modalitatea în care se vor deschide școlile, depinde foarte mult de nivelul de răspândire a noului tip de virus în funcție de localitate. De asemenea, Consiliile de administrație, managementul școlilor și administrațiile au toate datele cu privire la măsurile de siguranță impuse în instituțiile de învățământ. Totodată, părinții și elevii pot fi siguri că noul an școlar va începe pe 14 septembrie.

„În privința deschiderii școlii, lucrurile cred că sunt clare. Atât președintele cât și Guvernul au anunțat modalitatea de deschidere în funcție de nivelul de răspândire a virusului. La ora actuală direcțiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate.

Sigur că în momentul de față Consiliile de administrație, managementul școlilor și administrațiile locale au aceste date și știu foarte clar cum începe școala. Dacă începe în clasă trebuie să ia toate măsurile pentru începerea în clasă, dacă începe în scenariu mixt managementul școlii trebuie să ia toate deciziile care se impun, inclusiv informarea părinților

Pe 14 septembrie va începe școala. Asta am anunțat tot timpul”, a spus Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.

Premierul Orban a făcut anunțul. În ce condiții începe, de fapt, noul an școlar
Premierul Orban a făcut anunțul. În ce condiții începe, de fapt, noul an școlar

Cum își va adapta fiecare unitate școlară scenariul?

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit de curând despre adaptarea scenariilor în funcție de nivelul de răspândire a virusului. Potrivit acestuia, fiecare unitate școlară va decide și își va adapta scenariul în funcție de indicațiile DSP-urilor. De asemenea, acesta a declarat că toți susțin începerea noului an școlar în condiții de siguranță.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus Nelu Tătaru.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe