Ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de covid-19. Ministrul Sănătăţii a oferit explicaţii

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 09:30
Ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de covid-19. Ministrul Sănătăţii a oferit explicaţii

Ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de covid-19 efectuat în școală. Ministrul Sănătăţii a oferit explicaţii ce se întâmplă în cazurile nefericite.

Testarea elevilor în școli. Ce se întâmplă dacă un elev este depistat cu coronavirus

Ministerul Sănătății a explicat ce se întâmplă dacă un elev primeşte un rezultat pozitiv la testul rapid de coronavirus la școală.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat că testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudatul nazo-faringian, ”rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală„.

Ioana Mihaila si ministerul Educatiei incearca să testeze elevii in scoli
Ioana Mihaila si ministerul Educatiei incearca să testeze elevii in scoli

Testul cu salivă presupune retestarea prin metode mai sigure

Despre testele din salivă, specialiştii INSP au informat că „rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică„.

”Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit news.ro.

Urmează să se ajungă la o decizie

Ioana Mihăilă a mai spus că împreună cu ministerul Educației și INSP se va decide ceea ce urmează să se facă în privința testării elevilor în șoli.

„Avem o comunicare bună cu Ministerul Educaţiei, noi am cerut un punct de vedere la Institutul Naţional de Sănătate Publică, punct de vedere care este legat de temele pe care le-am discutat cu ministrul Educaţiei, iar concluziile sunt că testarea cu teste rapide antigen clasice prin exudatul nazo-faringian mai rămâne opţiune pentru copiii care merg la şcoală.

Discuții cu ministerul Educației

În ceea ce priveşte testarea cu testele din salivă, opinia redată de specialiştii INSP (…) este că rezultatul pozitiv al unui test în salivă necesită confirmare prin retestare, fie prin metoda Real Time PCR, fie prin retestare rapid antigenică.

Urmează ca împreună cu Ministerul Educaţiei să luăm decizia de oportunitate a testării din salivă pentru elevii care merg la şcoală”, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, Ioana Mihăilă.

Ce elevi vor mege fizic la școală din 5 mai

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că INSP a făcut recomandări pentru reluarea cursurilor la clasele speciale şi la clasele terminale.

Aceste categorii de elevi vor merge la școală cu recomandările specifice de prevenţie, respectiv purtarea măştilor de protecție, aerisirea claselor, precum şi păstrarea distanţei fizice.

Clasele terminale încep școala cu întregul efectiv?

Deocamdată nu se cunoaște faptul dacă clasele terminale vor reâncepe școala cu toți elevii în sălile de curs, începând cu 5 mai.

”Suntem în curs de a discuta cu Ministerul Educaţiei legat de aceste aspecte, când vom avea ordinul comun al celor două ministere vom avea şi forma finală. Cât de curând (vom avea ordinul – n.r.), probabil că astăzi sau mâine va fi redactată forma finală, urmând să fie publicat”, a declarat Ioana Mihăilă.

Urmăriți Impact.ro și pe